آماده شدن برای برونکوسکوپی
قبل از انجام آزمایش برونکوسکوپی ، اسپری بی حسی موضعی و در صورت نیاز یک آرامبخش به بیمار تزریق خواهد شد و این امر باعث می شود که بیمار در حین انجام آزمایش حالتی خواب آلود داشته باشد . معمولا در طول انجام این آزمایش ، اکسیژن برای بیمار تجویز شده و به ندرت از بیهوشی عمومی استفاده می شود .
بیمار باید از 6 تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش برونکوسکوپی ، از خوردن و یا آشامیدن هرچیزی خودداری کند و در صورت استفاده از داروهای زیر، قبل از انجام آزمایش برونکوسکوپی پزشک خود را در این باره مطلع سازید :
- آسپرین، ایبوپروفن، وارفارین و یا سایر داروهای رقیق کننده خون.
در روز عمل هرگونه وسیله جانبی مانند سمعک، لنز، عینک و سایر موارد از این دست را از خود جدا کنید.
برای انجام این آزمایش حتما با شخص دیگری به بیمارستان بروید، تا بعد از اتمام آزمایش، برای بازگشت به منزل به شما کمک کند.
بسته به شرایط بیمار، ممکن است پزشک در طول انجام آزمایش برونکوسکوپی یک یا چند مورد از موارد زیر را مشاهده کند :
- خون
- مخاط
- ورم
- انسداد
- تومور
- قارچ یا انگل
- تنگ شدن نای
در صورت وجود انسداد در مجاری هوایی ، پزشک برای باز نگه داشتن این مجازی از استنت استفاده خواهد کرد . استنت یک لوله کوچک است که توسط برونکوسکوپ در برونش بیمار قرار می گیرد.
بعد از اتمام معاینه ریه های بیمار، برونکوسکوپ از مجاری هوایی خارج خواهد شد.
ریکاوری بعد از اتمام آزمایش برونکوسکوپی
آزمایش برونکوسکوپی چیزی حدود 30 دقیقه به طول خواهد انجامید و از آن جا که بیمار خواب آلود است تا چند ساعت بعد از اتمام آزمایش در بیمارستان بستری خواهد بود تا سطح هوشیاریش افزایش پیدا کرده و بی حسی ایجاد شده در گلویش برطرف شود . در طول این چند ساعت ، تنفس و فشار خون بیمار کنترل خواهد شد .
تا زمانی که بی حسی گلو به طور کامل برطرف نشود، بیمار مجاز به خوردن و آشامیدن چیزی نخواهد بود که این امر چیزی حدود 2 الی 3 ساعت به طول خواهد انجامید و همچنین بیمار تا چند روز در ناحیه گلو خود احساس درد و سوزش خواهد کرد که این امر طبیعی بوده و به خودی خود بعد از گذشت چند روز برطرف خواهد شد .
عوارض جانبی بیهوشی عمومی نیز شامل ایجاد تغییر در فشار خون ، درد عضلانی ، حالت تهوع و استفراغ و کاهش ضربان قلب می باشد.
پس از انجام این آزمایش، فرد باید تا 24 ساعت بعد، از انجام فعالیت هایی که نیازمند تمرکز هستند مانند رانندگی خودداری کند .
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
بهترین متخصص میگرن
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب برونشیت چیست؟ را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.