وقتی صحبت از بازگشایی مرزها و عادی شدن ورود و خروج به کشور ها پیش می آید، موضوع کمی پیچیده می شود.
برخی از کشورها مرزهای خود را برای مسافران و گردشگران که وضعیت کشورشان امن است باز میکنند، این در حالی است اکثریت کشور ها سیاست متفاوتی دارند و تنها به افرادی که واکسینه شده اند اجازه ورود به کشورشان را می دهند.
قائله به همین جا ختم نمیشود و قضیه زمانی پیچیده می شود که هر کدام از کشور ها تنها بعضی از واکسن های موجود را مورد تایید می دانند. در ادامه با بررسی کشور ها و واکسن های مورد تایید آنها با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع واکسنهای کرونا موجود در ایران
از معروف ترین و شناخته شده ترین واکسن های موجود در ایران میتوان به سه مورد سینوفارم، آسترازنکا و کووبرکت اشاره کرد.
واکسن سینوفارم
واکسن سینوفارم تولید گروه ملی دارویی چین است. این واکسن بر اساس روش «سنتی» ساخت واکسن تولید شده، که در آن از ویروس غیرفعال یا ضعیف شده برای تحریک سیستم ایمنی بدن و تولید آنتیبادی استفاده میشود تا زمانی که بدن دوباره با ویروس مواجه شد بتواند پادتن خاصی تولید کند.
تزریق واکسن سینوفارم به صورت عضلانی است. این واکسن در دو نوبت به فاصله زمانی حداقل چهار هفته باید تزریق شود. کارایی واکسن سینوفارم دوهفته بعد از تزریق، به طور متوسط حدود ۷۹ درصد است.
واکسن آسترازنکا
آسترازنکا توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده است، ساخت این واکسن با روش سنتی تولید واکسنهای غیرفعال تفاوت دارد. در واقع آسترازنکا یک واکسن ویروس دار است و دانشمندان بخشی از فرمول ژنتیکی کامل ویروس کرونا یا دستورالعمل ژنتیکی پروتئین شاخکی این ویروس را به ویروس بیضرر سرماخوردگی شامپانزه اضافه کردهاند.
پس از تزریق واکسن آسترازنکا، سلولهای بدن انسان پروتئینهایی را میسازند که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن و تولید پادتن علیه ویروس کرونا میشوند.
تزریق واکسن آسترازنکا به صورت عضلانی و در دو نوبت به فاصله زمانی ۶ تا ۱۲ هفته است. این واکسن در دمای دو تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری میشود.
شرکت آسترازنکا اعلام کرده که میزان کارایی این واکسن به طور متوسط حدود ۷۶ درصد است ولی در مورد افراد بالای ۶۵ سال این کارایی تا ۸۵ درصد افزایش مییابد.
واکسن کووبرکت
واکسن کووایران برکت توسط گروه صنعتی شفا فارمد به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام توسعه یافته است. فناوری تولید کووبرکت بر اساس واکسن غیرفعال و مشابه واکسن سینوفارم است. در این نوع واکسنها محققین ویروس کرونا را توسط مواد شیمیایی ضعیف میکنند یا آن را میکشند که درگذشته این نوع ایمنسازی در ساخت واکسن فلج اطفال استفاده شده است.
آیا واکسن برکت در فهرست واکسن های مورد تایید جهانی است؟
متاسفانه با وجود طی کردن مراحل آزمایشی برای واکسن برکت و شروع تزریق عمومی، این واکسن هنوز موفق به دریافت تاییدیه سازمان جهانی بهداشت نشده است و فقط تاییدیه سازمان غذا و داروی ایران را دریافت کرده است.
کسانی که واکسن سینوفارم را تزریق کرده اند به کدام کشور ها میتوانند سفر کنند ؟
برخی از کشور هایی که واکسن سینوفارم را تزریق می کنند و آن را استاندارد می دانند می توان کشور های زیر را نام برد.