برونشیت چیست؟ | برونشیت به التهاب نایژه ها که لوله های تنفسی می باشند گفته میشود. این عارضه توسط باکتریها و ویروسهایا در اثر تحریکاتی مانند هوای آلوده و سیگار کشیدن ایجاد میشود.
برونشیت حاد شروعی ناگهانی دارد و برای مدت کوتاهی باقی میماند. معمولاً عواملی مانند ویروسها، باکتریها، قارچها، مواد شیمیایی (مانند استنشاق آمونیاک) و سایر علل میتوانند باعث برونشیت حاد شوند. بسیاری اوقات برونشیت تنها نیست بلکه با التهاب سایر بخشهای برونشیت مانند عفونت ریوی (پنومونی)، التهاب نایژکها (برونشیولیت) و دیگر موارد همراه است از اینرو علائم و درمانی مشابه پنومونی دارد.
در مواردی که عامل بیماریزا ویروس باشد (مانند ویروس سرماخوردگی) درمان آنتیبیوتیکی کارایی ندارد و فقط علائم بیماری مانند سرفه، تب و خسخس سینه را میتوان با داروهایی مانند آنتی هیستامین، گشادکننده برونش و استامینوفن درمان نمود. برونشیت حاد ویروسی حتی بدون درمان هم دورهای کوتاهتر از یک هفته دارد.
برونشیت مزمن که اغلب ناشی از استعمال سیگار، آلودگی هوا و علل شغلی است همراه با از دست رفتن قابلیت ارتجاعی حبابچههای هوایی شش (آمفیزم) جزو بیماریهای مزمن انسدادی ریه (COPD) طبقهبندی میشود.
علامت اصلی برونشیت سرفه هایی است که چند روز تا چند هفته ادامه دارند.این سرفه می تواند کمی خلط هم ایجاد کند. خس خس کردن و تنگی نفس نیز میتواند همراه با این سرفه ایجاد شود.
با پیشرفت بیماری، تنفس دشوارتر می شود.
بیمار احساس می کند که باید فعالیت خود را کمتر کند.
بدن دیگر نمی تواند اکسیژن کافی را بگیرد
اولین دارو برای درمان این بیماری داروی برونکودیلاتورا می باشد.
این دارو باعث نرم شدن عضلات نای می شود و به عبور بهتر هوا کمک می کند.
این داروها به صورت استنشاقی مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین از داروهای ضد التهابی نیز برای کاهش التهاب بافتهای ریه استفاده می شود.
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
بهترین متخصص میگرن
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.