ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

بهترین نکات برای ترک سیگار | خدافظی با کشیدن سیگار

فهرست مطالب

بهترین نکات برای ترک سیگار:

۱- دلیل خود را  برای ترک سیگار پیدا کنید.

ترک سیگار انگیزه می خواهد و برای داشتن انگیزه شما به یک دلیل شخصی و قوی برای ترک سیگار نیاز دارید مانند محافظت از سلامت خانواده و فرزندان یا جوان ماندن و یا کاهش ریسک حملات قلبی و بیماریهای مرتبط. دلیلی بیابید با اهمیت که انگیزه و وسوسه سیگار روشن کردن را کمرنگ کند.

۲- پیش از اینکه یکدفعه سیگار کشیدن را ترک کنید خود را آماده کنید.

سیگار کشیدن نوعی اعتیاد است. مغز به نیکوتین وابسته شده است. پیش از ترک سیگار پشتیبانی آن را مهیا کنید. از دکتر خود در مورد تمام روشهای کمکی مانند کلاسها و برنامه های ترک سیگار؛ مشاوره و یا استفاده از داروبپرسید و برای روزی که سیگار را ترک می کنید آماده باشید.

۳- درمانهای جایگزین نیکوتین را در نظر بگیرید.

ترک کردن نیکوتین می توانید باعث سردرد شما شود و یا بر روحیه شما تاثیر بگذارد و انرژی شما را کم کند.  مقاومت در برابر ولع یکبار کشیدن کمی دشوار است. مطالعات نشان می دهد درمانهای جایگزین نیکوتین مانند آدامس و یا قرص آن شانس موفقیت شما برای ترک سیگار را بیشتر می کند.

۴- در مورد قرصهای تجویزی اطلاعات کسب کنید.

برخی داروها می توانند انگیزه سیکار کشیدن و همچنین اثرات موقت  و محتمل ترک سیگارمانند افسردگی و یا عدم تمرکز را کاهش دهند.در مورد این داروها با پزشک مشورت کنید.

۵- به کسانی که دوستشان می دارید تکیه کنید.

به کسانی که دوستشان دارید بگویید که دارید سیگار را ترک می کنید.آنها مشوقان خوبی در این راه می شوند مخصوصاً زمانیکه برای یک نخ سیگار وسوسه می شوید.جلسات مشاوره و یا گروه درمانی نیز می تواند مؤثر باشد.

۶- به خودتان استراحت دهید.

یکی از دلایل سیگار کشیدن این است که نیکوتین به ریلکس شدن فرد کمک می کند.  بنابراین سعی کنید که در هفته های ابتدایی ترک سیگار از موقعیتهای استرس زا دور باشید. همچنین برای آرامش بیشتر به موسیقی مورد علاقه خود گوش کنید؛ فعالیت ورزشی داشته باشید با دوستانتان در تماس باشید و یا خودتان را به ماساژ گرفتن مهمان کنید.

۷- از الکل و دیگر محرکها دوری کنید.

وقتی نوشیدنی الکلی مصرف می کنید نکشیدن سیگار دشوار است.بنابراین در ابتدای ترک سیگار نوشیدن الکل را محدود کنید. اگر با نوشیدن قهوه سیگار می کشید به جای آن چای بنوشید. اگر عادت به سیگار کشیدن بعد از غذا دارید چیز دیگری مثل جویدن آدامس؛ مسواک زدن و یا قدم زدن را جایگزین کنید.

۸- خانه را تمیز کنید.

وقتی آخرین سیگارتان را کشیدید همه فندکها و زیرسیگاریها را دوربریزید و فرشها و لوازم خانه را تمیز کنید. برای از بین بردن بوی سیگار از خوشبوکننده هوا استفاده کنید.اگر ماشین شما بوی سیگار می دهد آن را هم تمیز کنید.

۹- دوباره و دوباره سعی کنید.

برخی از افراد نیاز به سعی دوباره برای ترک سیگار دارند.اگر سیگاری روشن کردید؛ امید و انگیزیتان را از دست ندهید.فکر کنید چه چیزی باعث برگشت شما شده است؛ احساساتتان و یا دوستان و محیطی که در آن بودید. با کشف علت تعهد خود را به ترک سیگار قویتر کنید.

۱۰- فعالیت بدنی داشته باشید.

فعال بودن وسوسه نیکوتین را کاهش داده و علائم ترک را تخفیف می دهد. سوزاندن کالری به کاهش وزن شما بعد از ترک سیگار نیز کمک می کند.

۱۱- سبزیجات و میوه بخورید.

در هنگام ترک سیگار سعی نکنید رژیم بگیرید. محرومیت بیش از حد می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. به جای آن میوه؛ سبزی؛ غلات سبوسدار و پروتئین بدون چربی مصرف کنید که برایتان مفیداست.

۱۲- به خودتان جایزه بدهید.

به جز خوبیهای ترک سیگار برای سلامتی؛ هزینه خرید سیگار برای شما ذخیره می شود وشما از نظر مالی

قویتر می شوید. بخشی از این پول را می توانید برای چیزی که دوست دارید خرج کنید.

۱۳- به خاطر داشته باشید:

به محض اینکه سیگار را ترک کنید متوجه اثرات آن بر سلامتی خود می شوید.بعد از ۲۰ دقیقه ضربان قلبتان عادی می شود.بعد از یک روز سطح مونوکسیدکربن خون شما کاهش پیدا می کند. بعد از ۲ یا ۳ هفته خطر حمله قلبی برای شما کاهش می یابد.و بعد از مدت طولانی خطر ابتلا به سرطان ریه و دیگر سرطانها برای شما کم می شود.

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *