تشخیص آنوریسم
اگر دچار سردرد ناگهانی، شدید یا سایر علائم احتمالی مربوط به آنوریسم پاره شده، شدهاید، یک آزمایش یا مجموعهای از آزمایشات را برای تعیین اینکه آیا خونریزی در فضای بین مغز و بافتهای اطراف (خونریزی سوباروئیدی) وجود دارد یا برای بررسی احتمال وجود نوع دیگری از سکته مغزی، انجام دهید.اگر خونریزی رخ داده باشد، تیم مراقبتهای اورژانسی شما تعیین میکند که آیا علت آن آنوریسم پاره شده است یا خیر.اگر علائم آنوریسم مغز پاره نشده را دارید، مانند درد پشت چشم، تغییر بینایی یک یا دو چشم، لازم است که شما برخی از آزمایشات را برای شناسایی آنوریسم انجام دهید.آزمایشهای تشخیصی عبارتند از:
توموگرافی کامپیوتری (CT)
یک سی تی اسکن، آزمایش تخصصی اشعه ایکس، معمولا اولین آزمایش برای تعیین این است که آیا خونریزی در مغز وجود دارد یا خیر. و این تست، تصاویری را از هر دو نیمکره “مغز” ایجاد میکند.با استفاده از این آزمون، شما ممکن است یک تزریق از مواد رنگی را دریافت کنید که باعث میشود جریان خون در مغز قابل مشاهده شود تا بتواند وجود یک آنوریسم را نشان دهد. این تست تغییر یافته، CT آنژیوگرافی نامیده میشود.
آزمون مایع مغزی نخاعی
اگر خونریزی سوباراکونوئید داشته باشید، به احتمال زیاد سلولهای قرمز بیشتری در خون مایع مغزی و ستون فقرات (مایع مغزی نخاعی) وجود خواهد شد. اگر علائم آنوریسم پاره شده را دارید اما CT اسکن شواهدی از خونریزی را نشان نداده است، پزشک شما یک آزمایش مایع مغزی نخاعی را تجویز میکند.روش اخذ مایع مغزی نخاعی از کمر با استفاده از یک سوزن انجام میشود، که سوراخ کننده کمر (با فرو رفتن در ستون فقرات) نامیده میشود.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
یک MRI از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر دقیقتری از مغز، به صورت دو بعدی یا تصاویر ۳ بعدی استفاده میکند.یک نوع از MRI که جزئیات دقیق شریانها را بررسی میکند (آنژیوگرافی MRI)، ممکن است وجود یک آنوریسم را تشخیص دهد.
آنژیوگرافی مغزی
در طی این روش، که همچنین یک آرتریوگرام مغزی نامیده میشود، دکتر شما یک لوله نازک و انعطاف پذیر (سوند) را به یک شریان بزرگ- معمولا در کشاله ران- وارد میکند و آن را از پشت قلب شما، به شریان مغز منتقل میکند. یک رنگ مخصوص تزریق شده به سوند، به شریان مغز منتقل میشود.یک سری از تصاویر اشعه ایکس میتواند جزئیات مربوط به شرایط شریانها و آئوریسم را تشخیص دهد. این آزمایش بیشتر از دیگر روشها تهاجمی است و معمولا زمانی استفاده میشود که دیگر آزمایشهای تشخیصی، اطلاعات کافی را ارائه نمیکنند.
مشاوره
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
آشنایی بیشتر با آنوریسم های مغزی
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه دربارهٔ «تشخیص آنوریسم (آنوریسم مغزی)»
سلام و وقت بخیر،
ممنون از مطلب خوبتون.
سوالی که از دکتر دارم اینه که بعد از جراحی آنوریسم، رژیم غذایی خاصی باید رعایت بشه؟