ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

حقایقی درباره‌ی بیماری ای ال اس

فهرست مطالب

در این مقاله از سایت دکتر بهروز امامی فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان به بررسی موضوع:

حقایقی درباره‌ی بیماری ای ال اس

این بیماری منجر به ضعف عضلانی و تغییراتی در نحوه‌ی عملکرد بدن می‌شود. اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) در مراحل بعدی روی اعصاب کنترل‌کننده‌ی تنفس هم تأثیر می‌گذارد که ممکن است مهلک باشد.

بیماری als رایج‌ترین نوعِ بیماری‌های نورون‌های حرکتی (MND) است. گاهی‌اوقات به‌خاطر لو گِریگ (Lou Gehrig) بازیکن معروف بیس‌بال که به این بیماری دچار شد، آن را بیماری لو گریگ می‌نامند. چالش سطل آب یخِ معروف، در سال ۲۰۱۴ هم با هدف بالابردن آگاهی و تأمین مالی برای تحقیقات بیشتر روی همین بیماری اجرا شد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در سال ۲۰۱۶ برآورد کرد که بین ۱۴۵۰۰ تا ۱۵۰۰۰ نفر در ایالات متحده دچار بیماری als بوده‌اند، و هر سال حدود ۵۰۰۰ نفر هم به این آمار اضافه می‌شوند. از تعداد مبتلایان به بیماری als در ایران آمار دقیقی موجود نیست، اما تصور می‌شود در سرتاسر جهان، از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر، ۲ تا ۵ نفر به این بیماری دچار باشند.

اکثر مبتلایان به بیماری als پس از مشاهده‌ی نخستین نشانه‌های بیماری، ۳ تا ۵ سال فرصت زندگی دارند، اما حدود ۱۰ درصد از بیماران ۱۰ سال یا بیشتر هم عمر می‌کنند.

درمان قطعی برای بیماری als وجود ندارد، اما برخی مراقبت‌های پزشکی می‌توانند علائم آن را بهبود ببخشند و کیفیت زندگی را بهتر کنند.

 بیماری ای ال اس

ای‌ال‌اس بر سلول‌های عصبی در نیمکره چپ و راست مغز و نخاع اثر می‌گذارند که منجر به ضعف عضلانی، ازدست دادن عملکرد حرکتی، فلج، مشکلات تنفسی و درنهایت مرگ می‌شود.

  • بیشتر مبتلایان به بیماری als پس از ظهور اولین نشانه‌ها، بین ۳ تا ۵ سال عمر می‌کنند؛
  • علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نیست، اما شرایط محیطی و عوامل ژنتیکی در ابتلا به آن مؤثر هستند؛
  • درحال‌حاضر درمانی برای بیماری als وجود ندارد. هدف از درمان‌های فعلی، صرفا بهبود نشانه‌ها، فراهم کردن حمایت‌های اجتماعی و عاطفی و احتمالا کاهش سرعت پیشرفت بیماری است.

حقایقی درباره‌ی بیماری ای ال اس


دکتر بهروز امامی

فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان

برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.

اشتراگ گذاری

5 دیدگاه دربارهٔ «حقایقی درباره‌ی بیماری ای ال اس»

  1. با سلام آقای دکتر من چند وقته پرش عضلانی دارم که با تجویز فلوکستین کمتر شده است ام ار ای مغزو گردن هم نرمال بود ازمایشات خون هم دادم نرمال بود. ولی یک ماه است موقع راه رفتن ساق پام درد میکنه ممکنه به بیماری ای ال اس مبتلا شوم من ۲۷ سال دارم خیلی استرس دارم چون نوشته این بیماری با پرش عضلانی همراه است لطفا راهنماییم کنید ممنونم.ببخشید طولانی شد

  2. امیر خاوران

    سلام جناب دکتر، خسته نباشید، پدر من بخاطر بیماری ALS یک ماه پیش بعد از حدود 1 سال درگیری با این بیماری ، به رحمت خدا رفتن، از طرفی هم برخی از دوستان که مبتلا به این بیماری شدند و یا به رحمت خدا رفتن یا هنوز هستند، تماماً در گذشته نه چندان دور الیپ اپنیا داشتند، آیا این بیماری میتونه شروع و یا یکی از عوامل ابتلا به ALS باشه؟
    ممنون و تشکر

  3. تا زمانی که دارویی برای این بیماری کشف نشده خرج های دارویی برای متوقف کردنش نکتید چون واقعن هیچ تاثیری نداره من مادرم این بیماری رو گرفت دقیقن ۸ سال طول کشید بعدش هم فوت کرد اون زمان یه قرص بود به نام گاواپنتین که الان هم هست در کل خواستم بگم اگر عزیزانتون دچار این بیماری شدن اینو بدونید که واقعن هیچ راه درمانی وجود نداره توی ایران ولی کشور های دیگه شاید راهی باشه در کل امیدوارم تجربه این بیماری نصیب هیچ خانواده ای نشه

  4. علیرضا نامشاد

    با سلام‌اقای دکتر من پدرم تحت درمانه پیش دکتر شهریار نفیسی ولی جوابی نگرفتیم من با کمی تحقیق توی گوگل و خواندن مطالب جایی خواندم ک داروی تافرسن) tofersen ( جواب داده عایا شما تست کردید ممنون میشم جواب بدید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *