درمان و پیشگیری سرفه:
توجه داشته باشید که برای درمان سرفه حتما با پزشک خود مشورت کنید و از هیچ دارویی برای درمان سرفه به صورت خود سرانه استفاده نکنید. اقدامات خود مراقبتی دارویی ضد سرفه معمولا زمانی انجام میشود که علت آن ناشناخته باشد و باعث ناراحتیهای زیادی شده باشد. اگر از داروی ضد سرفه استفاده میکنید، حتما به دستورالعمل آن توجه کنید. همچنین دقت کنید که در کودکان زیر ۴سال به هیچ عنوان بدون مراجعه به پزشک از دارو استفاده نکنید.
برای کاهش سرفه، نکات زیر را امتحان کنید:
- خوردن قطرهی ضد سرفه یا آب نباتهای مکیدنی ضد سرفه: جهت برطرف کردن سرفههای خشک و تسکین گلو درد میتوان از آنها استفاده کرد. به دلیل احتمال خفگی برای کودکان زیر ۶ سال توصیه نمیشود.
- مصرف عسل: مصرف یک قاشق چای خوری عسل میتواند باعث کاهش آن شود. مصرف عسل برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع است.جهت مرطوب سازی هوا، میتوانید از دستگاه بخور استفاده کنید.
- مصرف مایعات: مصرف مایعات باعث رقیق شدن مخاط گلو میشود. مایعات گرم، مانند چای دم کرده یا آب لیمو، میتوانند گلوی شما را تسکین دهند.
- اجتناب از دود تنباکو: سیگار کشیدن یا تنفس دود سیگار باعث بدتر شدن آن میشود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر سرفهی شما یا کودکتان بعد از چندین هفته بهبود پیدا نکرد یا علائم زیر را داشتید به دکتر اطفال و متخصص ریه مراجعه کنید:
- همراه با خلط غلیظ یا بلغمی
- خستگی
- تب بیش از ۳۸ درجهی سانتی گراد
- تنگی نفس
اگر دچار علائم زیر شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید:
- خفگی
- دشواری در تنفس یا بلعیدن
- با خلط خونی یا صورتی
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
بهترین متخصص میگرن
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.