عوارض آنوریسم مغزی
هنگامی که آنوریسم مغزی پاره میشود ، خونریزی معمولا فقط چند ثانیه طول میکشد. این خون میتواند باعث آسیب مستقیم به سلولهای اطراف خود شود و همچنین، این خونریزی میتواند به سلولهای دیگر نیز آسیب برساند یا سلولهای دیگر را از بین ببرد. همچنین فشار داخل جمجمه را افزایش میدهد. اگر فشار بیش از حد افزایش یابد، کاهش انتقال خون و اکسیژن به مغز ممکن است به از دست دادن هوشیاری یا حتی مرگ بیانجامد. عوارض جانبی که میتواند پس از پارگی آنوریسم ایجاد شود عبارتند از:
خونریزی دوباره :
یک آنوریسم که پاره شده یا نشت کرده است، ممکن است در معرض خطر خونریزی دوباره قرار گیرد. خونریزی مجدد میتواند سبب آسیب بیشتر به سلولهای مغزی شود.
وازوسپاسم :
پس از انقباض آنوریسم مغزی، رگهای خونی مغز شما ممکن است بطور ناگهانی باریک شوند (وازوسپاسم). این وضعیت میتواند جریان انتقال خون به سلولهای مغز (سکته مغزی ایسکمیک) را محدود کند و موجب آسیب و از دست دادن سلولهای اضافی شود.
هیدروسفالی :
هنگامی که پارگی آنوریسم موجب خونریزی در فضای بین مغز و بافت اطراف آن میشود (خونریزی سوباراکونوئید)- در اغلب موارد- این لخته خونی میتواند مانع گردش خون مایع اطراف مغز و نخاع (مایع مغزی نخاعی) شود. این وضعیت میتواند منجر به افزایش بیش از حد مایع مغزی نخاعی شود که فشار مغز را افزایش میدهد و میتواند به بافتها آسیب برساند (هیدروسفالی).
هیپوناترمی : خونریزی سوباراکونویید حاصل از یک آنوریسم مغزی پاره شده، می تواند تعادل سدیم در خون را مختل کند. این ممکن است به دلیل آسیب دیدن هیپوتالاموس، که ناحیه ای در نزدیکی پایه مغز است، رخ دهد.
افت سطوح سدیم خون (هیپوناترمی) میتواند منجر به ورم مغز و آسیب دائمی شود.
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
آشنایی بیشتر با آنوریسم های مغزی
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.