ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

میگرن و باورهای نادرست رایج

فهرست مطالب

میگرن و باورهای نادرست رایج:

این باورهای نادرست در حداقل‌ترین حالت، ممکن است برای بیمارانی که به دنبال یافتن بهترین روش درمانی و مراقبتی هستند، مضر و دلسرد کننده باشند. حتی بدتر از آن، آنها می‌توانند ادراکات نادرست شایع را رواج داده و اطلاعات غلطی را در مورد بیماری ایجاد کنند. برای کنار گذاشتن این باورهای نادرست، 10 باور نادرست در مورد میگرن را در ادامه این موارد را خواهید خواند.

میگرن تنها یک سردرد نیست !

باور نادرست: میگرن فقط یک سردرد است.

میگرن نوعی سردرد است، اما وقتی کسی حقیقتا دچار آن گردد، دردی بسیار شدیدتر از یک سردرد را متحمل می‌شود. میگرن یک بیماری مربوط به دستگاه عصبی است که  تغییراتی عملکردی و گاهی ساختاری را درون مغز ایجاد می‌کند. علاوه بر آن میگرن یک بیماری با علائم چندگانه است که سردرد میگرنی تنها یکی از نشانه‌های آن بوده و حتی از نشانه‌های ضروری آن به شمار نمی‌رود. میگرن معمولا با حالت تهوع، حساسیت به نور، صدا و بو، دشواری در تمرکز و تفکر واضح، سرگیجه و مشکلات عصب‌شناختی همچون تاری دید، بی‌حسی، نارسایی‌های زبانی و گفتاری و ضعف همراه است.

همه سردردها میگرن نیستند !

باور نادرست: همه‌ی سردردها میگرن هستند.

درحالیکه واژه سردرد به نظر می‌رسد که طیف وسیعی از معانی را در بر بگیرد، انواع بسیاری سردرد متمایز از هم وجود دارد. چارچوبی بین‌المللی برای طبقه‌بندی سردرد وجود دارد که دکتر‌ها از طریق آن می‌توانند میزان درد را اندازه بگیرند. انجمن بین المللی سردرد راهنمای مخصوصی ارائه کرده که به افراد مبتلا به میگرن کمک می‌کند تا تشخیص دهند چه نوع سردردی را ممکن است تجربه کنند. میگرن به علت  مدت، شدت و علائم همنشین، از دیگر انواع سردرد متمایز است.

فرد مبتلا مقصر بروز میگرن نیست !

باور نادرست: میگرن تقصیر من است.

در نهایت، مقصر اصلی سردرد ژنتیک است. وقتی حمله میگرنی اتفاق می‌افتد، تقصیر هیچ‌کسی نیست. استرس، اضطراب، افسردگی محرک‌هایی هستند که به نظر تحت کنترل شما هستند، اما تقریبا غیرممکن است که تمامی عواملی را با این احساسات در ارتباطند، مدیریت کنید. همچنین بسیاری از محرک‌ها غیر قابل اجتناب هستند. بعضی از افراد تصور می‌کنند در زندگی کاری کرده اند که موجب شروع سردردهای میگرنی شده، اما این باور نیز اشتباه است.

داروی بیشتر الزاما سردرد را کمتر نمی‌کند

باور نادرست: هرچه داروی سردرد بیشتری مصرف کنم، کنترل بیشتری بر میگرنم خواهم داشت.

متاسفانه استفاده از داروهای بیشتر برای درمان یک حمله کمکی به برطرف شدن میگرن نکرده و حتی ممکن است موجب تشدید آن گردد. برخی از افراد مبتلا به میگرن از «سردرد‌های ارتجاعی» شکایت می‌کنند  که اصطلاح پزشکی این پدیده  سردرد ناشی از مصرف زیاد داروست. استفاده از داروهای زیاد برای درمان یک حمله میگرنی، ممکن است باعث حملات میگرنی مکررتر و شدیدتر در آینده شده  که عموما به سختی درمان می‌شوند.

در دوران بارداری هم راه هایی برای کنترل میگرن وجود دارد

باور نادرست: اگر حامله هستی، هیچ کاری برای میگرن نمی‌توانی انجام دهی.

اگرچه بسیاری از داروهای درمان میگرن به علت تاثیرات جانبی‌شان بر روی مادر و یا جنین در حال رشد، برای زنان حامله غیرقابل استفاده هستند، گزینه‌های جایگزین مطمئن بسیاری برای آنها وجود دارد. بهترین راه برای آماده‌سازی خود به منظور مدیریت میگرن در حاملگی این است که با دکتر عصب‌شناس و یا متخصص سردرد خود درمورد گزینه‌های پیش رویتان صحبت کرده و یک برنامه درمانی طراحی کنید. ممکن است که این‌روش متفاوت از دوران قبل از حاملگی‌تان باشد، اما باز هم شدنی است.

کافئین گاهی خوب و گاهی بد !

باور نادرست: کافئین علت میگرن است.

کافئین که همیشه در نقش مقصر نیست، بلکه در بسیاری از داروهای قوی سردرد به عنوان کاهنده درد وجود دارد.  برای بسیاری از بیماران، نوشیدنی‌های دارای کافئین چون قهوه و سودا به تسکین سردردشان کمک می‌کند. رمز اینکه کافئین برای شما موثر باشد در این است که تنها وقتی به آن نیاز دارید، مصرفش کنید تا از سردردهای روزانه و یا سردردهای ناشی از مصرف بیش از اندازه کافئین دور بمانید. البته در بعضی افراد قهوه به عنوان یکی از عوامل مهم تشدید حمله میگرنی است.

رژیم غذایی واحدی برای درمان میگرن وجود ندارد

باور نادرست: یک‌ رژیم غذایی وجود دارد که می‌تواند میگرن را درمان کند.

برخی مواد غذایی هستند که عموما محرک سردرد و یا حداقل موجب کاهش آستانه آن تلقی می‌شود، مانند الکل، گلوتن، مونو سدیم گلوتامات و‌غذاهای شامل هیستامین مثل شکلات و‌پنیر. برخی بیماران می‌کوشند تا هرنوع مواد غذایی را که ممکن است محرک میگرن باشد، از رژیم غذایی خود حذف کنند، اما لیست غذاهایی که بالقوه محرک میگرن هستند به قدری طولانی است که حذف همه‌ی آنها ممکن است به سلامت شما آسیب برساند. هیچ رژیم غذایی جادویی وجود ندارد زیرا بدن هرکس غذا را به شکلی متفاوت پردازش می‌کند. بهترین کاری که افراد مبتلا به میگرن می‌توانند انجام دهند آن است که محرک‌های خود را شناخته و در دوران‌های پرخطر از آنها دوری کنند. دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها نیز ممکن است کمی به کنترل میگرن شما کمک کنند اما این ترکیبات در اصل آرامش را در شما ایجاد می‌کنند. این آرامش ممکن است از هر طریقی برای شما قابل دستیابی باشد.

همه مکمل‌ها از میگرن جلوگیری نمی‌کنند !

باور غلط: تمامی مکمل‌های جلوگیری کننده از میگرن مطمئن و کارآمدند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد که مکمل‌ها/ مواد مغذی بخصوصی می‌تواند در کاهش تعداد رخداد میگرن موثر باشند. ریبوفلاوین (ویتامین ب ۲) ، کوآنزیم کیو ۱۰ و منیزیوم می‌توانند کارگر باشند. از هر دکتر و یا متخصص سردردی بپرسید تا شما را به بهترین شکل در چگونگی گنجاندن مکمل‌ها‌ در رژیم غذایی درمانی‌تان کمک کنند. سعی کنید همه چیز را در حد اعتدال رعایت کنید و تنها از منابع موثق در مورد مکمل ها کسب اطلاع کنید. شبکه های مجازی و بسیاری از وب سایت‌ها، منبع خوبی برای کسب اطلاعات نیستند. در مورد مکمل‌ها تنها از وب سایت های معتبر کسب اطلاع کنید.

همه میگرن‌ها اورا ندارند

باور نادرست: برای مبتلا شدن به میگرن باید اورا داشته باشی.

این باور قطعا نادرست است. میگرن می‌تواند با اورا و یا بدون اورا اتفاق بیفتد. اینکه فردی دوره‌ی اروایی میگرن را پشت سرگذاشته باشد یا نه، در‌مرحله تشخیص گزینه‌های درمانی او تاثیر خواهد داشت. پس مطمئن باشید اینکه به هرنوع علائمی از سردرد میگرنی همراه با اورا دچار شده‌اید یا نه   را در سابقه سردردهای خود ثبت می‌کنید.  همچنین اورا با علائم مقدماتی یا غیرمستقیم که بسیتری از بیماران پیش از میگرن تجربه می‌کنند، متفاوت است.

میگرن درمان دارد

باور نادرست: هیچ دارویی هرگز میگرن مرا درمان نمی‌کند.

به عنوان دکتران متخصص سردرد، حس اینکه بعضی روزها به نظر می‌رسد هیچ چیزی نمی‌تواند درد را از بین ببرد، برای ما قابل درک است. اینکه شما همه چیز را امتحان کرده‌اید و حالا تنها گزینه‌تان این است که منتظر شوید تا درد از میان برود، میتواند احساس درماندگی ایجاد کند. به خاطر داشته باشید که شما همراه با دکتر و یا متخصص سردردتان در یک مسیرید، تا روندی درمانی را بیابید که برای شما موثر‌ واقع شود. امروزه روش‌های کارآمدی برای درمان میگرن وجود دارد. از این روش‌ها استفاده کنید تا بتوانید میگرن را از زندگی خود بیرون کنید.

 

دکتر بهروز امامی

فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان

بهترین متخصص میگرن

برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.

نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب میگرن و باورهای نادرست رایج را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *