پیشگیری از برونشکتازی
واکسیناسیون مرتب در مقابل بیماری های خاص، احتمال بروز انواعی از اختلالات که می توانند سبب برونشکتازی شوند را کاهش می دهد. این واکسن ها شامل این مواردند:
واکسن سرخک، سیاه سرفه و ذات الریه در اطفال
واکسن آنفولانزا و واکسن پنوموکوک برای افرادی با هر سنی که ممکن است در معرض خطر باشند
سایر مراحلی که می توانید برای کاهش خطر برونشکتازی آن ها را انجام دهید شامل این مواردند:
پرهیز از سموم
درمان زود هنگام سایر اختلالات ریوی همچون آسم و COPD
تحت نظر داشتن کودکان برای این که چیزی وارد بینی و دهان خود نکنند که سبب انسداد راه های هوایی او شود.
سیگار کشیدن می تواند این اختلال را بدتر کند. افرادی که برونشکتازی دارند باید سیگار را ترک کنند.
نکاتی برای کنترل برونشکتازی
اگر پزشکان اخیرا تشخیص داده اند که برونشکتازی دارید راه هایی وجود دارند که می توانید برای کاهش پیشرفت بیماری و بهبود کیفیت زندگی آن ها را انجام دهید:
از عفونت های ریوی دوری کنید
درباره واکسیناسیون سالانه در مقابل آنفولانزا و ذات الریه با پزشک مشورت کنید. از تماس نزدیک با افرادی که سرما خورده اند، سرفه می کنند و آنفولانزا دارند بپرهیزید. بهداشت را رعایت کنید تا باکتری ها و میکروب ها وارد بدن تان نشوند.
از محرک های ریه دوری کنید
تا حد امکان از قرار گرفتن در برابر دود، آلودگی، مواد شیمیایی، گرد و غبار و سایر موادی که برای ریه ها مضر هستند بپرهیزید.
ورزش کنید
ورزش منظم به افزایش سطح سلامت کل کمک می کند و سبب رقیق شدن خلط ریه می شود. برای بیمارانی که برونشکتازی دارند ورزش های سبک مثل شنا و پیاده روی پیشنهاد می شود.
برنامه غذایی سالم داشته باشید
از مواد غذایی فرآوری شده به میزان کم استفاده کنید و بیشتر مواد غذایی سالم مصرف کنید. از مصرف نمک، شکر و چربی اشباع اضافه بپرهیزید. به میزان کافی فیبر در قالب میوه و سبزیجات دریافت کنید. وزن خود را به میزان متناسبی برسانید.
سیگار نکشید
سیگار کشیدن سبب تسریع پیشرفت بیماری برونشکتازی می شود. اگر راه هایی را برای ترک سیگار امتحان کرده اید اما از آن ها نتیجه ای نگرفته اید با پزشک تان مشورت کنید و از او بخواهید که راهکارهایی را در اختیارتان قرار دهد.
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
بهترین متخصص میگرن
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب پیشگیری از برونشکتازی را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.