چرا شدت بیماری کرونا در افراد مختلف متفاوت است؟
حدود ۸۰ درصد از افراد آلوده به ویروس جدید علائم نسبتاً خفیفی دارند. حدود ۲۰ درصد به مراتب بیماری جدی تری دارند و حدود ۲ درصد از بیماران در چین این بیماری برایشان کشنده بود.
متخصصان میگویند تاثیرات ویروس بستگی به این دارد که سیستم ایمنی چقدر ضعیف شده است. افراد مسن و آنهایی که بیماریهای زمینهای دارند مانند دیابت و دیگر بیماریهای مزمن در ابتلا به اشکال شدید مستعدتر هستند.
دکتر ژیائو آزمایشات پاتولوژیک دو بیمار را که در ماه ژانویه به دلایل مختلفی به بیمارستانی در ووهان رفته بودند را مورد بررسی قرار داد. آنها نیاز به جراحی سرطان ریه در مراحل ابتدایی داشتند. بعداً سوابق آنها نشان داد که به کرونا ویروس هم آلوده بودند. ولی در آن زمان تشخیص داده نشده بود. وی گفت سرطان ریه بیمار به اندازه کافی پیشرفته نبود که آنها را بکشد. طبق سوابق بیمار دکتر ژیائو اظهار داشت: یکی از بیماران خانم ۸۰ ساله مبتلا به دیابت به علت پنومونی ناشی از کرونا ویروس جان خود را از دست داد.
بیمار دیگر مرد ۷۳ ساله با سابقه فشارخون بالا که به مدت ۲۰ سال به خوبی مدیریت کرده بود. دکتر ژیائو گفت این بیمار بعد از جراحی موفقت آمیز برداشت تومور مرخص شد و نه روز بعد بیمارستان برگشت چون سرفه و تب داشت که به علت کرونا ویروس بوده است.
دکتر ژیائو گفت این مرد تقریباً در اولین اقامت در بیمارستان به این بیماری مبتلا شده بود زیرا بعداً سایر بیماران در اتاق ریکاوری بعد از عمل به کرونا ویروس آلوده شده بودند. مانند بسیاری از موارد دیگر روزها طول کشید تا بیمار علائم تنفسی را نشان دهد.
این بیمار بعد از ۲۰ روز بستری در بخش بیماریهای عفونی بهبود یافت. متخصصان میگویند هنگامیکه بیماری با این شرایط بهبود مییابد به دلیل مراقبت های حمایتی، مایعات، حمایت های تنفسی و سایر روش های درمانی است که به آنها اجازه میدهد تا از بدترین اثرات التهاب ناشی از ویروس جان سالم به در ببرند.
دکتر بهروز امامی
فوق تخصص ریه IUC و مواقبتهای ویژه از انگلستان
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس سایت مراچعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ارسال نمایید، و در پایان در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران و شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.