عوامل بروز مشکلات تنفسی
برخی از افراد با بیماری و مشکلات تنفسی و بیماری های ریه دست به گریبان هستند و مشکلات و ناراحتی های زیادی را تحمل میکنند. در این نوشتار با مهمترین علل و علائم مشکلات تنفسی و بیماری های ریه که می تواند اطلاعات خوب و کاملی در رابطه بااین عضو حیاتی بدن تان به شما بدهد.
علت های رایج مشکلات تنفسی
۱- آسم
ناراحتی که در آن لولههای نایژهای به شدت ملتهب میشوند، مجرای هوا را تنگ میکنند و تنفس را مجدود میسازند. حملهی آسمی شدید ممکن است به خاطر عوامل بیرونی مانند آلرژیهای فصلی یا استرس به وجود بیاید. برآورد میشود در جهان بیش از ۳۰۰ میلیون نفر از آسم رنج میبرند و میزان ابتلای به آن نیز در حال افزایش است. آسم ناراحتی شدید و مادامالعمری است که در موارد حاد میتواند مرگبار نیز باشد.
بیشتر بخوانید : بیماری آسم
۲- برونشیت
التهاب لولههای نایژه که مجاری بینی و دهان را به ریهها وصل میکند. برونشیت معمولا به خاطر آلرژی یا عفونت دستگاه تنفسی (مثلا در آنفلوانزا) به وجود میآید و در دورهی کوتاهی از بین میرود. آلایندهّها نیز از عوامل اصلی این بیماری هستند.
۳- سرما خوردگی و سایر عفونتهای ویروسی
۴- فیبروز کیستی
بیماری ژنتیکی که در آن مخاط سنگینی در ریه (و سایر ارگانها) تولید میشود و نفس کشیدن را دشوار میسازد.
۵- آمفیزم
به معنی نابودی پارانشیم ریوی است که منجر به از بین رفتن ویژگی ارتجاعی ریه و از بین رفتن دیوارهی کیسههای هوایی (حبابکی) ریه میشود. از پیوستن چند کیسهی هوایی یک حفرهی بزرگ به وجود میآید که موجب کاهش سطح تنفسی و اِشکال در جذب اکسیژن میشود.
بیشتر بخوانید : مشکلات ریوی
۶- پلورزی
یا پلوریت به معنی التهاب و تحریک پردهی جَنب است. پلورزی خود یک بیماری نیست، بلکه عارضهایست که ممکن است نشانهی بیماریهای گوناگونی باشد. پلورزی به دو صورت پلورزیِ خشک و پلورزیِ مرطوب ظاهر میشود. پلورزی مرطوب با تجمع مایع در بین دو لایهی پردهی جنب همراه است
۷- ذات الریه
عفونتی در ریه است که میتواند به خاطر باکتریّها، قارچها، و مواد شیمیایی استنشاق شده به وجود بیاید.
۸- بیماری سل
رایجترین بیماری عفونی باکتریایی در جهان. این بیماری به ریهها حمله میکند و میتواند به کبد و کلیهها نیز آسیب بزند. این بیماری میتواند علائم مختلفی داشته باشد بنابراین گاهی تشخیص آن دشوار است. رایجترین علائم آن شبیه به آنفلوانزایی است که به سرعت خوب نمیشود.
۹- سرطان.
بیشتر بدانید : سرطان ریه