ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

ویروس‌ کرونا و شیوع آن

فهرست مطالب

ویروس کرونا چیست؟

ویروس‌ کرونا نخستین‌بار در دهه‌ی ۱۹۶۰ شناسایی شدند اما هنوز نمی‌دانیم از کجا آمده‌اند. ویروس‌های کرونا (کرونا‌ویروس‌ها) به‌خاطر برجستگی‌هایی که روی غشای آن‌ها وجود دارد و شبیه تاج خورشید است، به این نام خوانده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند حیوانات و نیز انسان‌ها را آلوده کنند و موجب بیماری دستگاه تنفسی شوند.

شیوع ویروس کرونا جدیدی که برای اولین‌بار در ماه دسامبر در شهر ووهان چین دیده شد، همچنان ادامه دارد. این بیماری تاکنون موجب مرگ حداقل ۲۶۱۹ نفر شده و  ۸۰ هزار نفر را در سطح جهان آلوده کرده است و همچنان نیز درحال انتشار است. این ویروس تاکنون، در بیش از ۲۵ کشور جهان و ازجمله در ایران دیده شده است . 

 

شیوع ویروس‌های کرونا در گذشته

سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس): حدود ۸۵۸ نفر در اثر مرس از دنیا رفتند. این بیماری ابتدا در عربستان سعودی ظاهر شد و پس از آن در دیگر کشورهای خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا پراکنده شد. در ماه مه سال ۲۰۱۵ شیوع دیگری از مرس در کشور کره رخ داد که بزرگ‌ترین شیوع خارج از شبه‌جزیره‌ی عربستان بود.

سندرم تنفسی حاد بسیار سخت (سارس): در سال ۲۰۰۳، ۷۷۴ نفر طی شیوع بیماری سارس از دنیا رفتند. از سال ۲۰۱۵ به بعد، هیچ موردی دیگری از این بیماری گزارش نشد.

شیوع ویروس کرونای جدید از کجا آغاز شد؟

در تاریخ ۸ ژانویه، نیویورک تایمز گزارش کرد که پژوهشگران چینی ویروس کرونای جدیدی را شناسایی کرده‌اند که به‌نظر می‌رسد علت پشت‌صحنه‌ی بیماری مرموزی است که موجب بیماری ۵۹ نفر در ووهان چین شده است. ووهان شهری در مرکز چین است که ۱۱ میلیون نفر جمعیت دارد. این موارد، با کارگران بازاری که در آن حیوانات زنده فروخته می‌شد، مرتبط بود. پس از آن، بازار تعطیل و ضدعفونی شد.

شیوع ویروس کرونا
شیوع ویروس کرونا7

میزان مرگ‌و‌میر ناشی از ویروس کرونا چقدر است؟

عفونت ناشی از ویروس‌ کرونا جدید که بیماری کووید ۱۹ (COVID-19) نامیده می‌شود، تاکنون موجب مرگ حداقل ۲۶۱۹ نفر شده و ۸۰ هزار نفر را در سطح جهان آلوده کرده است. نخستین مرگ در خارج از کشور چین در فیلیپین و سپس در کره جنوبی، ژاپن و ایران رخ داده است.

شماری از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی نیز در ووهان دچار بیماری شده‌اند. پیش از این، مقامات چینی و سازمان جهانی بهداشت گفته بودند که موارد محدودی از انتقال انسان به انسان بین اعضای خانواده دیده شده است و اینکه به‌نظر می‌رسد منبع انتقال ویروس حیوانات باشند.

به‌گفته‌ی کارشناسان، آلوده‌شدن کارکنان مراقبت‌های بهداشتی نشان می‌دهد که ویروس نسبت‌به چیزی که قبلا تصور می‌شد، توانایی بیشتری درزمینه‌ی انتقال انسان به انسان دارد.

از آن جایی که کارکنان مراقبت‌های بهداشتی از نخستین افرادی هستند که با بیماران در تماس قرار می‌گیرند، اگر پاتوژن بتواند بین انسان‌ها منتقل شود، آن‌ها نیز احتمالا عفونی می‌شوند. درحال حاضر اطلاعات کمی درمورد اینکه آیا این موارد در یک بیمارستان رخ داده یا مربوط به مراکز مختلف است، در دست است. اطلاعاتی که می‌تواند مقیاس انتقال بیماری بین انسان‌ها را مشخص کند.

درواقع اگر تمام این موارد در یک بیمارستان رخ داده باشد که در آن یک بیمار مبتلا تحت درمان بوده است، این امر می‌تواند نشان دهند که یک فرد گروه بزرگی از افراد را آلوده کرده است.

دکتر بهروز امامی فوق تخصص ریه ICU تهران

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *