ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

تشخیص و درمان بیماری انسفالیت

فهرست مطالب

انسفالیت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک برای تشخیص بیماری انسفالیت ، علائمتان را بررسی کرده و در مورد بیماری‌هایی که اخیراً داشته‌اید و هرگونه احتمال قرارگیری در معرض ویروس (برای مثال، قرار داشتن در نزدیکی افراد بیمار یا پشه‌ها یا ساس و کنه‌ها) سؤالاتی می‌پرسد. پزشک همچنین ممکن است یکی از آزمایش‌های ام‌آرآی، کشیدن مایع نخاعی یا نوار مغز را تجویز کند.

برخی آزمایش‌های خون، که برای بررسی حضور باکتری‌ها یا ویروس‌ها و یا سلول‌های ایمنی تولید شده در پاسخ به آن‌ها انجام می‌شوند، نیز می‌توانند مفید باشند. همچنین، در موارد نادر، برای تأیید تشخیص بیمارانی که علائم آن‌ها بدتر شده و به درمان‌ها جواب نمی‌دهند، نمونه‌برداری (بیوپسی) از بافت مغز ضروری می‌شود. عموماً تشخیص نوع انسفالیت برای تجویز درمان مناسب بسیار ضروری است.

پونکسیون کمری LP چیست و چه کاربردی دارد ؟

چه درمان‌هایی برای انسفالیت وجود دارد؟

از آنجا که عوارض ناشی از انسفالیت در بسیاری از موارد جدی هستند، مبتلایان به آن می‌بایست بستری شوند. نوع درمان تا حد زیادی به سن و شرایط بیمار و همچنین نوع و علت بیماری بستگی دارد. اگر انسفالیت ناشی از عفونت باکتریایی باشد، می‌توان آن را با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد. درمان انسفالیت تب‌خال شامل مراقبت‌های حمایتی و همچنین درمان‌های ضدویروسی با داروهایی مانند آسیکلوویر است.

از درمان‌های دیگری نیز برای پایین آوردن تب، افزایش رطوبت بدن، درمان تشنج‌ها و کاهش فشار در جمجمه استفاده می‌شود. بسیاری از افراد، با درمان و مراقبت مناسب از انسفالیت بهبود می‌یابند. البته، نوزادان و سالخوردگان در معرض خطر بالاتری برای دچار شدن به آسیب دائمی مغز هستند.

فوق تخصص ICU  التهاب بافت مغز چه نشانه هایی در پی دارد ؟

التهاب بافت مغز چه نشانه هایی در پی دارد ؟


پیش آگهی (شانس بهبودی)

شانس بهبودی از انسفالیت برای افراد مختلف متفاوت است. برخی موارد، خفیف، کوتاه و نسبتاً خوش‌خیم هستند، که در چنین شرایطی بیمار به طور کامل بهبود می‌یابد. سایر موارد شدید هستند و می‌توانند باعث بروز آسیب‌های دائمی یا حتی مرگ شوند.

فاز حاد انسفالیت 1 تا 2 هفته طول می‌کشد، و در این مدت تب و علائم عصبی به تدریج یا به شکل ناگهانی بروز می‌کنند. معمولاً علائم عصبی برای بهبود کامل به چند ماه زمان نیاز دارند. با تشخیص زود هنگام و درمان سریع، اکثر بیماران از مننژیت بهبود می‌یابند.

البته، گاهی اوقات، بیماری چنان سریع پیش می‌رود که، علی‌رغم درمان زود هنگام، مرگ در طول 48 اول رخ می‌دهد.

ویروس کرونا و خطر آنسفالیت

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *