ویروس کرونا جدید چگونه انتقال مییابد؟
دکتر پیتر رابینوویتز از دانشگاه واشنگتن میگوید دانشمندان هنوز بهطور دقیق نمیدانند که ویروس کرونا جدید چگونه منتشر میشود اما میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. انتقال بین انسانها، نسبتبه حالتی که ویروس تنها از حیوانات به انسان منتقل شود، وضعیت را بدتر میکند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین، ۱۹۸ مورد تأییدشده در ووهان را مورد تجزیهوتحلیل قرار داده است. پژوهشگران دریافتند که ۲۲ درصد از موارد دارای تماس مستقیم با بازار گوشت بودند و ۳۲ درصد نیز با افرادی که دچار تب یا بیماری تنفسی بودند، در تماس بودهاند.
اما تقریبا نیمی از افراد نه به بازار رفته و نه با افراد بیمار در تماس بودهاند. از ۱۹۸ نفر آلوده، ۲۵ نفر بهبودی حاصل کردهاند، ۳ نفر مردهاند و ۱۷۰ نفر همچنان تحت مداوا قرار دارند. از ۱۷۰ بیمار تحتدرمان، ۱۲۶ نفر دارای بیماری خفیف، ۳۵ نفر بیماری شدید و ۹ نفر در شرایط بحرانی قرار دارند. براساس این گزارش، ۱۶ نفر از کارکنان مراقبتهای بهداشتی هنگام مراقبت از این بیماران دچار بیماری شدند.
پژوهشگران هنوز درحال تلاشتند که بدانند ویروس کرونا دقیقا چگونه منتشر میشود. اما بهطورکلی، طبق گزارش CDC، معمولترین راه شیوع ویروس کرونا ازطریق قطرات تنفسی است که هنگام سرفه و عطسه ایجاد میشود. آزمایشها همچنین نشان دادهاند که ویروس در مدفوع بیماران نیز وجود داد و نشان میدهد ممکن است بتواند ازطریق آلودگی مدفوع نیز پراکنده شود.
بیماری ناشیاز ویروس کرونا جدید چقدر خطرناک است؟
مقامات بهداشتی سرتاسر جهان نگران شیوع این ویروس هستند اما ارزیابی دقیق میزان کشنده بودن ویروس جدید دشوار است. سازمان جهانی بهداشت نیز با قدری تأخیر بالاخره اینو شیوع را بهعنوان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد. دکتر ویلیام شافنر، استاد مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت گفت:
وقتی ما با یک بیماری عفونی جدید روبهرو میشویم، ابتدا از شدیدترین موارد آگاه میشویم. همانطور که بررسیها ادامه پیدا میکند، اغلب متوجه میشویم که تعداد افرادی که دچار حالت خفیفتر بیماری هستند، بیشتر است و حتی افرادی وجود دارند که به ویروس آلوده شده ولی بیمار نشدهاند.
نتایج مطالعهای جدید جزئیات تازهای را درمورد شدت بیماری ازجمله، نرخ مرگومیر و افراد حساس فراهم میکند. پژوهشگران این مطالعه که از مرکز کنترل و پیشگری بیماری چین بودهاند، اطلاعات ۴۴۶۷۲ مورد تأییدشده عفونت ویروس کرونا را که بین ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ تا ۱۱ فوریه ۲۰۲۰ گزارش شده بود، مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند.
در بین این موارد، ۱۰۲۳ مرگ اتفاق افتاده بود که منجر به نرخ مرگومیر کلی ۲/۳ درصد شد. بنابر گزارش نیویورکتایمز، این نرخ مرگومیر بسیار بالاتر از نرخ مرگومیر ناشی از آنفلوانزا است که در آمریکا به حدود ۰/۱ درصد میرسد.
- خطر ویروس کرونا چقدر است ؟
با این حال، مطالعه جدید نشان میدهد که نرخ مرگومیر در مناطق مختلف متغیر است. در استان هوبئی یعنی جایی که شیوع بیماری در آن آغاز شد، نرخ مرگومیر ۲/۹ درصد و در مناطق دیگر ۰/۴ درصد بود. این مطالعه همچنین نشان داد که افراد سالخورده بیشتر تحتتأثیر بیماری کووید ۱۹ قرار میگیرند.
در میان کسانی که دارای سن ۸۰ سال یا بیشتر بودند، نرخ مرگومیر ۱۴/۸ درصد بود، درحالیکه این مقدار در افراد گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ برابر ۸ درصد، برای گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ برابر ۳/۶ درصد، برای گروه سنی ۵۰ تا ۵۹ برابر ۱/۳ درصد، برای گروه سنی ۴۰ تا ۴۹ سال برابر ۰/۴ درصد و برای گروه سنی ۱۰ تا ۳۹ سال برابر ۰/۲ درصد بود. هیچ مرگومیری در میان کودکان تازه متولد شده تا سن ۹ سال دیده نشد.
برخی کاشناسان تخمین زدهاند که تعداد موارد بیماری کووید ۱۹ بسیار بیشتر از چیزی است که بهطور رسمی پیگیری و گزارش میشود. اگر این گونه باشد، نرخ مرگومیر واقعی از چیزی که در این مطالعه گزارش شده، کمتر است.