پیشگیری از اضطراب ابتلا به کرونا
همانطور که می دانید بیماری کرونا با همه جوانب خطرناک بودن و همه گیری آن، قابل پیشگیری است. پس سعی کنید با رعایت راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا، تا جایی که می توانید احتمال ابتلا خود و اطرافیان تان را به این بیماری کاهش دهید و این را در نظر داشته باشید که مؤثرترین روش برای پیشگیری از بیماری، شستن مداوم دست ها و عدم روبوسی و دست دادن با دیگران می باشد.
علاوه بر آن می توانید برای کاهش اضطراب خود برای ابتلا به این بیماری راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:
به دنبال اطلاعات دقیق باشید.
- اخبار منفی را دنبال نکنید.
- سعی کنید به دنبال اطلاعات دقیق باشید.
- نیازی نیست بیش از روزی یک یا دوبار اخبار را چک کنید.
- می توانید سوالات خود را از سامانه سلامت با شماره 190 بپرسید.
- این اطلاعات را از منابع معتبر مثل سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و سایت های دانشگاه های علوم پزشکی دنبال کنید.
قبل از بازنشر اخبار از درستی آن مطمئن شوید.
انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل زیاد می کند.
بدانید این اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نیست. حتی می تواند زیاد هم کشنده نباشد. شاید جالب باشد که بدانید از هر صد نفری که به این بیماری مبتلا می شوند، دو نفرآن ها ممکن است که جانشان را از دست بدهند.
در ضمن بعضی این بیماری بیشتر در افرادی که سیسیتم ایمنی ضعیف و یا بیماری های زمینه ای دیگر مانند دیابت و بیماری قلبی دارند، دیده می شود و متاسفانه چون شیوع این بیماری در افراد در معرض خطر و همچنان سالمندان زیاد جدی گرفته نمی شود، میزان مرگ و میر ناشی از آن افزایش می یابد. برای مثال سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلا به سل جان خود را از دست می دهند.
ورزش کنید.
اگر برای رعایت ایمنی ساعات طولانی در منزل هستید، سعی کنید در خانه فعال باشید و بیکار نمانید.
- تحرک کافی داشته باشید و حتی در خانه ورزش کنید.
- برای قدم زدن و پیاده روی به مکان های خلوت و یا طبیعت بروید.
خودتان را در طولانی مدت در خانه حبس نکنید. ورزش منظم و روزانه، حتی پیاده روی حداقل دو بار در هفته، به سیستم لنفاوی بدن کمک می کند تا برای تقویت سیستم ایمنی بدن بتواند سموم و ناخالصی ها را دفع کند. علاوه بر آن، پیاده روی و ورزش در هوای تازه می تواند سلول های سیستم ایمنی بدن را در ریه ها تحریک کرده و به فعال شدن سیستم ایمنی بدن کمک کند.
- برای کاهش استرستان ورزش کنید
اگر در شرایطی قرار دارید که نمی توانید از خانه بیرون بروید سعی کنید تکنیک های آرامش مانند تنفس عمیق را در منزل انجام دهید. این تمرین باعث می شود اکسیژن بیشتری به جریان خون شما وارد شود. تکنیک های آرامش علاوه بر تحریک ریه، به گردش خون و مایع لنف کمک می کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. حتی لیف زدن به پوست خشک و شستشوی بدن با زنجبیل برای تمیز کردن سیستم لنفاوی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار عالی و موثر است.
با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنید.
صحبت در مورد نگرانی ها به بهتر شدن حال شما کمک می کند. ولی صحبت های خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنید و بهتر است بیشتر به دنبال راه های آموزش و یادگیری روش های پیشگیری از کرونا به خصوص در مورد سالمندان باشید. شاید این افراد به اندازه اطلاعات کافی در مورد این بیماری نداشته باشند و حتی آن را جدی نگیرند و راه های پیشگیری از آن را رعایت نکنند و حتی الامکان سعی کنید در دوره شیوع این بیماری از سالمندان مراقبت کنید.
خودتان را سرگرم کنید.
سعی کنید بر موارد یا فعالیت های لذت بخشی که باعث آرامش شما می شوند و شما را آرام می کند و استرس را کاهش می دهند تمرکز کنید و از روش هایی که قبلاً برای کاهش اضطراب و استرس شما موثر بوده استفاده کنید.
راهکار های مدیریت استرس را یاد بگیرید.
بسیاری از افراد استرس یا اضطراب را یکی از عوامل اصلی ضعف سیستم ایمنی بدن می دانند پس در مرحله اول سیستم ایمنی بدن را در برابر کرونا قوی کنید.
- حتی الامکان خودتان را از شنیدن اخبار های منفی دور کنید.
- خودتان را در برابر هر عامل استرس زا و محرکی تقویت کنید.
- برای کاهش استرس خود می توانید تکنیک های مدیتیش و یا یوگا را امتحان کنید.
- با یادگیری راهکارهای مدیریت استرس سعی کنید کمتر به خودتان نگرانی راه بدهید.
- سعی کنید بیشتر شاد باشید و با رعایت کردن راهکارهای پیشگیری از بیماری ها، کمتر نگران شوید.
به روان شناس مراجعه کنید.
در صورت بروز شرایط زیر بهتر است حتما به مشاور و یا روان شناس مراجعه کنید:
- زیاد تحت فشار این بحث هستید.
- اضطراب در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کرده
- اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا انجام کارهای روزمره را برای شما سخت کرده