نارسایی تنفسی چگونه درمان می شود؟
درمان نارسایی تنفسی بستگی به حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (مداوم) بودن و شدت بیماری دارد. این درمان همچنین بستگی به علت اصلی بیماری نیز دارد.
نارسایی حاد تنفسی یک موقعیت اورژانسی است و اغلب باید در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان درمان شود. اما نارسایی مزمن تنفسی را اغلب می توان در خانه درمان کرد. اگر نارسایی تنفسی مزمن شدید باشد، باید تحت نظر پزشک درمان انجام شود.
درمان با اکسیژن و ونتیلاتور
اگر نارسایی تنفسی دارید، رساندن اکسیژن اضافی از طریق کانول بینی (دو لوله کوچک پلاستیکی که در هر دو سوراخ بینی قرار می گیرد) و یا از طریق ماسک می تواند به درمان شما کمک کند. گاهی اکسیژن از طریق تراکئوستومی به بدن وارد می شود. در این روش از طریق حفره ایجاد شده روی گردن که به نای منتهی می شود، اکسیژن وارد بدن خواهد شد.
بیشتر بخوانید : عمل تراکستومی چه فواید و مزیت هایی دارد ؟
مایعات
به منظور بهبود جریان خون در سراسر بدن و ارائه مواد غذایی، گاهی مایعات تزریقی تجویز می شود. به این ترتیب پزشک اطمینان حاصل خواهد کرد که میزان مایعات بدنتان مناسب است. از طرفی وجود مایعات بیش از حد در بدن می تواند ریه ها را پر کند و دریافت اکسیژن را دشوار سازد. نبود مایعات کافی نیز می تواند مانع رسیدن جریان خون غنی از اکسیژن به اندام ها شود.
علائم و نشانه های نارسایی تنفسی چیست؟
علائم و نشانه های ین بیماری بستگی به علت اصلی آن و میزان اکسیژن و دی اکسید کربن در خون دارد.
سطح پایین اکسیژن در خون می تواند باعث تنگی نفس و گرسنگی هوا شود. گرسنگی هوا همان حسی است که زمان غرق شدن به بدن دست می دهد. اگر سطح اکسیژن بسیار پایین باشد، رنگ پوست، لب ها و ناخن ها بنفش می شود. سطح بالای دی اکسید کربن در خون می تواند باعث تنفس سریع و سردرگمی شود.
برخی از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است بسیار خواب آلود شده یا هشیاری خود را از دست بدهند. ممکن است آریتمی یا ضربان نامنظم قلب در بدنشان ایجاد شود. این علائم در صورتی که مغز و قلب اکسیژن کافی در اختیار نداشته باشد بروز می کند.