ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

فشار خون بالا عاملی برای بروز سردرد های شدید

فهرست مطالب

فشار خون بالا و سردرد

هنوز به‌طور قطعی ثابت نشده است که آیا فشار خون بالا می‌تواند باعث سردرد شود یا نه؟ برخی مطالعات نشان می‌دهند که هیچ ارتباطی وجود ندارد، درحالی‌ که بقیه یک ارتباط قوی را بین این دو نشان می‌دهند.

انجمن قلب آمریکا (AHA) از تحقیقاتی که ادعا می‌کنند سردردها از علائم فشار خون بالا نیستند، حمایت می‌کند. در واقع AHA می‌گوید که افراد مبتلا به فشار خون بالا کمتر احتمال دارد که به سردردهای مکرر دچار شوند.

بااین‌حال ما از یک چیز مطمئن هستیم؛ فشار خون بالا می‌تواند باعث عارضه‌ای به نام پرفشاری خون بدخیم شود. پرفشاری خون بدخیم به بحران پرفشاری خون نیز معروف است.

در طی یک بحران پرفشاری خون، میزان فشار در جمجمه در نتیجه‌ی بالارفتن ناگهانی فشار خون افزایش می‌یابد. سردرد ناشی از این فشار، شبیه هیچ نوع میگرن یا سردرد دیگری نیست و درمان‌های متداول سردرد مانند آسپرین نمی‌توانند آن را تسکین بدهند.

پرفشاری خون بدخیم علاوه بر سردرد معمولا باعث تاری دید، درد قفسه‌ی سینه و تهوع نیز می‌شود. اگر فکر می‌کنید که دچار یک بحران پرفشاری خون شده‌اید، باید فورا به اورژانس مراجعه کنید.


خوب است بخوانید : تیروئید و سردرد 


چگونه سردردی که عامل آن فشار خون بالا هست را درمان کنید ؟ 

علت سردردتان هرچه باشد، واقعا کلافه‌کننده است و بنابراین وقتی دچار سردرد می‌شوید، مطمئنا به‌دنبال راهی برای تسکین فوری آن هستید. بااین‌حال اگر قبلا مشخص شده باشد که فشار خون بالا دارید و برای درمان آن دارو مصرف می‌کنید، مهم است که توجه داشته باشید چه درمانی را انتخاب می‌کنید. همیشه برچسب داروهایتان را چک کنید تا مطمئن شوید روشی که برای درمان سردردتان انتخاب کرده‌اید، اوضاع را بدتر نخواهد کرد.

۱. مصرف مواد غذایی ضدالتهابی

روش‌های طبیعی‌ای برای درمان سردرد در خانه وجود دارد و اضافه کردن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی‌تان یک نقطه‌ی شروع خوب است. برخی سردردها توسط التهاب ایجاد می‌شوند.

عوامل ضدالتهابی، تمام مواد غذایی هستند که التهاب را در بدن شما کاهش خواهند داد و گردش خون را بهبود می‌بخشند. این مواد غذایی ضدالتهابی عبارتند از:

  • کرفس
  • چغندر
  • بلوبری
  • تخم کتان
مصرف غلات کامل
مصرف غلات کامل

۲. مصرف غلات کامل

خوردن غلات کامل همیشه ایده‌ی خوبی است. اما اگر سردرد شدید دارید، باید از آرد سفید اجتناب کنید. استفاده از غلات کامل، سطوح قند خون شما را متعادل خواهد کرد و ثابت شده است که این امر، میگرن را کنترل می‌کند.

۳. استفاده از روغن‌های ضروری

برخی از روغن‌های ضروری مانند نعناع و اسطوخودوس، سیستم عصبی مرکزی را آرام می‌کنند. این روغن‌ها می‌توانند به تسکین سردردهای ضربانی (احساس تپش و نبض در سر) کمک کنند، به‌خصوص در مواردی که سردردها ناشی از استرس باشند.

مصرف زیاد کافئین
مصرف زیاد کافئین

۴. کاهش کافئین

ثابت شده است که مصرف بیش‌ازحد کافئین، موجب افزایش میزان سردرد و به‌علاوه بالا رفتن فشار خون افراد می‌شود. بنابراین به مقدار کافئین موجود در رژیم غذایی‌تان توجه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که اگر کافئین مصرفی‌تان را کاهش دهید، احتمال دارد در ابتدا دچار سردرد شوید که این سردرد از علائم ترک یا کاهش مصرف کافئین است.

۵. استفاده از درمان‌های بدون نیاز به نسخه

داروهای بدون نیاز به نسخه مانند آسپرین، درمان‌های متداول سردرد هستند. اگر فشار خون بالا دارید، فقط در صورتی باید آسپرین مصرف کنید که فشار خون‌تان در حال حاضر تحت کنترل باشد.

براساس نظر مایوکلینیک، مصرف روزانه‌ی آسپرین برای برخی از افرادی که در معرض خطر بالاتر سکته‌ی مغزی قرار دارند، توصیه می‌شود.


دلایل سردرد خود را بشناسید !


 

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *