اضطراب در بیماری کرونا
کارشناسان بهداشت روانی در مورد عواقب احتمالی روان شناختی شیوع بیماری کرونا ویروس هشدار می دهند. آن ها معتقدند که قرنطینه گسترده اجباری بیماران در چین احتمالاً سطح اضطراب عمومی را در جهان تشدید می کند. به طور کلی اگر چه قرنطینه افراد می تواند در کنترل شیوع ویروس کرونا موثر باشد اما قطعاً عواقب روان شناختی قابل توجهی به همراه خواهد داشت. افراد در شیوع این بیماری باید با استفاده از راه کارهای کاهش اضطراب در کرونا اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا را کاهش دهند.
لین بوفکا، دکترای روانشناسی بالینی مستقر در واشنگتن دی سی می گوید: “بیشتر مردم نسبت به ابتلا به کرونا بیش از حد نگران و مضطرب هستند و شاید جواب این سوال برای آن ها مهم باشد که تا چه حد ممکن است به این بیماری مبتلا شویم و تا چه میزان واقعا باید نگران باشیم. این در حالی است که آنفولانزای سالانه تعداد زیادی افراد را مبتلا می کند و آمار مرگ و میر نسبتا بالایی دارد”. وی همچنین معتقد است که چون ویروس کرونا یک ویروس جدیدی است و اطلاعات کافی از آن در دسترس نیست باعث بروز اضطراب و نگرانی بیش از حد در بین مردم شده است.
این در حالی است که اضطراب به طور قطع چیز بعدی نیست و حتی در برخی موارد اضطراب یا ترس می توانند انگیزه خوبی برای کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی افراد باشد، اما اضطراب نباید زندگی شما را مختل کند.
از طرفی هم باید به این نکته توجه کرد که یک بیماری همه گیر و واگیردار می تواند یک واقعه بیولوژیکی و جامعه شناختی باشد و شیوع هر بیماری عفونی با شیوع وحشت “ترس از ناشناخته ها” همراه است و تا حدودی این اضطراب می تواند طبیعی باشد.