ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

علت بروز بیماری التهاب مغز را بشناسید !

فهرست مطالب

چرا بیماری آنسفالیت رخ می دهد ؟

بیماری آنسفالیت یا التهاب مغز ، بیماری ای که متاسفانه با گرم شدن هوا در مناطقی که دارای حشراتی مانند کک هست افزایش پیدا می کند.  این بیماری که از طریق نوعی ویروس به وجود می آید می تواند بسیار خطرناک و مرگ آفرین باشد. بیشتر اوقات قربانیان آنسفالیت افراد مسن و کودکان هستند.

آنسفالیت در لغت به معنای آماس و التهاب مغز می باشد، اما معمولا به التهاب مغزی اطلاق می شود که به واسطه ویروس ایجاد شده باشد. این بیماری جزء بیماری های نادر است که تقریبا 0.5 از هر 100،000 نفر به آن مبتلا می شوند—که معمولا در کودکان، سالخوردگان و افرادیکه سیستم ایمنی ضعیفی دارند (مثل افراد مبتلا به ایدز یا سرطان) اتفاق می افتد.

گرچه هر سال هزاران مورد از این بیماری به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش می شود، اما تصور متخصصین این است که به خاطر علائم خفیف این بیماری، موراد بسیار زیادی از آن گزارش نمی شوند.

علت بروز انسفالیت

انسفالیت ویروسی در طول یا بعد از عفونت ناشی از برخی از بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا ، تب‌خال، سرخک، اوریون، سرخجه، هاری، آبله مرغان و امثال آن رخ می‌دهد.  

ویروس نوع یک تب‌خال یکی از شایع‌ترین و جدی‌ترین علل انسفالیت ویروسی است. انسفالیت مرتبط با تب‌خال می‌تواند به سرعت بروز کرده و باعث تشنج یا تغییرات روانی و حتی کما یا مرگ شود.

این نوع انسفالیت زمانی رخ می‌دهد که ویروس نوع یک تب‌خال به جای حرکت در بدن و تولید علائم شایع‌تر خود، مانند ایجاد تاول در پوست، به مغز می‌رود. تشخیص و درمان زود هنگام انسفالیت تب‌خال می‌تواند جان بیمار را نجات دهد. البته، ابتلا به تب‌خال احتمال ابتلا به انسفالیت را افزایش نمی‌دهد.

انسفالیت آربوویروس شکل دیگری از انسفالیت ویروسی است. این بیماری به وسیله ویروس‌های مختلفی به وجود می‌آید که توسط حشرات (مانند پشه‌ها و انواع ساس و کنه) منتقل می‌شوند.

عفونت‌های آربوویروسی، برخلاف تب‌خال، فصلی هستند، و عمدتاً در تابستان و اوایل پاییز رخ می‌دهند؛ این عفونت‌ها بر اساس منطقه دسته‌بندی و نام‌گذاری می‌شوند، مانند انسفالیت سنت لوئیس. در موارد نادر عفونت‌های باکتریایی، قارچی، انگلی یا ریکتزی نیز می‌توانند باعث انسفالیت شوند. سرطان یا حتی قرار گرفتن در معرض برخی داروها یا سموم هم می‌تواند باعث انسفالیت شود.


ویروس کرونا و خطر آنسفالیت

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *