ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

چه عواملی در بروز سرطان ریه موثر هستند ؟

فهرست مطالب

سرطان ریه چیست انواع آن کدام است؟

سرطان ریه علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در ایالات متحده، در میان مردان و زنان است. این سرطان نسبت به سرطان های کولون، پروستات، تخمدان و سینه  شایع تر است.

افرادی که سیگار می کشند، بیشترین خطر ابتلا به سرطان ریه را دارند، اگرچه تومور ریه در افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشند نیز ممکن است رخ دهد. اما خطر ابتلا به آن با مدت زمانی که سیگار کشیده‌اید، افزایش می یابد.

سرطان ریه، مثل همه سرطان ها، ناشی از یک اختلال در واحد اساسی بدن، یعنی سلول است. به طور معمول، بدن سیستم کنترل و تعادل در رشد سلول را حفظ می کند به طوری که سلول های جدید تنها زمانی که سلول های قدیمی از بین رفتند، تقسیم می شوند.  اختلال در این سیستم چک و تعادل در رشد سلول، منجر به تقسیم غیرمجاز و تکثیر سلول ها می شود که در نهایت توده ای به نام تومور ایجاد می کند.

عملکرد اصلی ریه ها تبادل گاز اکسیژن بین هوایی که نفس می کشیم و خون است. از طریق ریه، دی اکسید کربن از جریان خون خارج و اکسیژن وارد جریان خون می شود.

چه عواملی در بروز سرطان ریه موثر است ؟

سیگار باعث اکثر سرطان‌های ریه می‌شود اما ممکن است این سرطان در افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند و در کسانی که هرگز در معرض دود سیگار قرار نگرفته اند، اتفاق می افتد. در این موارد، علت مشخصی برای این سرطان  وجود ندارد.

پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن باعث ایجاد این بیماری مهلک و آسیب رساندن به سلول های ریه می شود. هنگامی که دود سیگار که پر از مواد سرطانزا است، وارد ریه می‌شود تغییرات در بافت ریه تقریبا بلافاصله شروع می شود.

در ابتدا بدن ممکن است قادر به ترمیم ناشی از این آسیب باشد. اما با قرار گرفتن در معرض مکرر، سلول ها به طور فزاینده ای آسیب می بینند و با گذشت زمان، آسیب باعث می شود که سلول ها غیر طبیعی عمل کنند و در نهایت سرطان ایجاد می‌شود.

تعدادی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به تومور ریه را افزایش دهد:

سیگار کشیدن. خطر ابتلا به تومور ریه با تعداد سیگارهایی که فرد می‌کشد.

اگر شما در معرض دود سیگار قرار داشته باشید خطر ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد.

قرار گرفتن در معرض گاز رادون. رادون از طریق تجزیه طبیعی اورانیوم در خاک، سنگ و آب تولید می شود که در نهایت بخشی از هوا می شود. سطح ناامنی از رادون در هر ساختمان، از جمله خانه‌ها، می تواند انباشته شود

قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد سرطان زا. قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد معدنی که باعث ایجاد سرطان می شوند مانند آرسنیک، کروم و نیکل ممکن است خطر ابتلا به تومور ریه را افزایش دهد.


سی تی اسکن ریه 

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *