عوارض و خطرات تراکئوستومی چیست؟
همانند هر جراحی، برخی از خطرات مربوط به تراکئوستومی وجود دارد. با این حال، عفونتهای جدی نادر است. عوارض زودهنگام که ممکن است در طی مراحل تراکئوستومی یا به زودی پس از آن رخ دهد عبارتند از:
- خونریزی
- گیر افتادن هوا در اطراف ریهها (پنوموتوراکس)
- گیر افتادن هوا در لایههای عمیقتر قفسه سینه (پنومومیدیویستین)
- گیر افتادن هوا زیر پوست در اطراف تراکئوستومی (آمفیزم زیر جلدی)
- آسیب به لوله بلع (مری)
- آسیب به عصب که باعث تحریک طنابهای صوتی میشود (عصب حنجره عصبی)
لوله تراکئوستومی میتواند توسط لختههای خون، مخاط و یا فشار دیوارههای مجرای تنفسی مسدود شود. از بین بردن موانع میتواند از ساکشن، هوای مرطوب و انتخاب لوله تراکئوستومی مناسب انجام شود.
میتوان از بسیاری از این عوارض اولیه اجتناب کرد و یا به طور مناسب با جراحان با تجربه ما در یک مرکز بیمارستان تماس داشت. در طول زمان، سایر عوارض ناشی از جراحی ممکن است بروز کند.
عوارضی که بعدها ممکن است رخ دهد درحالیکه لوله تراکئوستومی وجود دارد عبارتند از:
- حذف تصادفی لوله تراکئوستومی (از بین رفتن کانال به صورت تصادفی)
- عفونت در داخل نای و اطراف لوله تراکئوستومی
- به علت تعدادی از دلایل از جمله فشار لوله، باکتریهایی که باعث عفونت و ایجاد زخم بر روی بافت میشوند یا اصطکاک یک لوله که بیش از حد حرکت میکند، مجرای تنفسی ممکن است آسیب ببیند.
معمولا اگر مراقبت کننده اطلاعاتی در مورد چگونگی مراقبت از محل تراکئوستومیداشته باشد، معمولا از این عوارض جلوگیری میشود و یا به سرعت انجام میشود.
عوارض جانبی بلندمدت که ممکن است پس از مدت زمان طولانی وجود تراکئوستومی رخ دهد عبارتند از:
- تنفس (فرسایش) از طریق نای در برابر لوله (تراکئوماکلاسیک)
- ایجاد یک اتصال کوچک از نای (مجرای تنفسی) به مری (لوله بلع) به نام فیستول ترشحات مری
- پیشگیری از بروز (بافت دانه) که ممکن است قبل از حذف لوله نای با جراحی برداشته شود.
- تنگ شدن یا بسته شدن راه هوایی فوقانی محل تراکئوستومی، احتمالا نیاز به یک روش جراحی اضافی برای تعمیر آن دارد
- پس از برداشتن لوله تراکئوستومی، ممکن است حفره به خودی خود بسته نشود. لولههایی که به مدت ۱۶ هفته یا بیشتر باقی میمانند احتمال بیشتری برای نیاز به جراحی به منظور بسته شدن دارند
یک محل تراکئوستومیتمیز، مراقبت از لولههای تراکئوستومی و بررسی منظم راه هوایی توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی باید میزان بروز هر یک از این عوارض را به حداقل برساند.
1 دیدگاه دربارهٔ «انجام تراکئوستومی چه عوارض و خطراتی در پی دارد ؟»
سلام بابام بعلت کرونا در بیمارستان بستری شده بعد دکتر دیده بخاطر کار کردن در عسلویه و هوای آلوده اطراف قلب و ریه آن هوای آلوده جمع شده بدن بابام سوراخ کردن تا هوای آلوده خارج کنن امروز خواستن لوله رو از ریه خارج کنن دیدن که زیر پوست باد کرده البته دیگه ترشحات خشک شده . امیدی به بازگشت بابام و مرخص شدن او هست ؟؟؟؟؟؟؟