چطور محرک ها باعث تشدید بیماری آسم می شوند ؟
وقتی که بیماری آسم دارید، راههای هوایی یا مجاری تنفسیتان همیشه ملتهب و حساس هستند. آنها نسبت به انواع عوامل خارجی یا محرکها واکنش نشان میدهند.
تماس با این عوامل موجب بروز علائم آسم میشود. راههای هوایی شما تنگ و باریک میشوند و سطح التهاب در آنها بالا میرود، مخاط آنها را مسدود میکند و نشانهها و علائمی که تجربه میکنید بدتر میشوند.
حملهی آسم ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض یک محرک یا چند روز یا حتی چند هفته بعد از قرار گرفتن در معرض آن شروع شود.
واکنش نسبت به محرکهای ایجادکنندهی حملات آسم برای هر فردی متفاوت است و حتی ممکن است هر بار به شیوهی متفاوتی نمود پیدا کند. چیزی ممکن است شما را اذیت کند، اما دوستتان که مبتلا به آسم است هیچ تاثیری از آن نپذیرد.
شما ممکن است نسبت به محرکهای زیادی واکنشپذیر باشید اما هیچ محرکی روی شخص دیگر مبتلا به آسم تاثیر نداشته باشد. و در حالی که پرهیز از محرکها راهکار خوبی برای کنترل آسم است، اما بهترین راه، مصرف داروها و دنبال کردن دقیق درمان است به همان صورتی که پزشکتان توصیه کردهاست.
بیشتر بخوانید : آسم
سیگار عامل تشدید بیماری آسم
افرادی که سیگار میکشند به احتمال زیاد به آسم هم مبتلا میشوند. اگر آسم داشته باشید و سیگار بکشید، ممکن است علائمی مانند سرفه و خس خس بدتر شود. خطر رخ دادن خس خس سینه در کودکان زنانی که در حین بارداری سیگار میکشند بالاتر است.
همچنین عملکرد ریه در نوزادانی که مادرانشان در حین بارداری سیگار میکشند، با مشکل مواجه خواهد بود. اگر آسم دارید و سیگاری هستید، ترک سیگار مهمترین گامی است که میتوانید برای محافظت از ریههایتان بردارید.
عفونت دستگاه تنفسی سبب بروز بیماری آسم می شود !
سرماخوردگی، آنفولانزا، برونشیت و سینوس میتوانند منجر به حملهی آسم شوند. این عفونتهای تنفسی که باعث آسم میشوند، میتوانند ویروسی یا ناشی از باکتری باشند.
آنها، به ویژه در کودکان زیر ۱۰ سال، علت شایع آسم هستند. ممکن است بیشتر از دو ماه بعد از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، یک حملهی آسم را تجربه کنید. حدود ۲۰٪ تا ۷۰٪ بزرگسالان مبتلا به آسم بیماری سینوسی هم دارند. همچنین، ۱۵ تا ۵۶ درصد افراد مبتلا به رینیت آلرژیک (تب یونجه) یا سینوزیت علائم آسم هم دارند.
بیشتر بدانید : بیماری سینوزیت
محرک های تشدید بیماری آسم
۱. مصرف تنباکو، کشیدن سیگار، دور از سوختن چوب یا شومینه، بوی تند عطر، مواد و محصولات تمیزکننده و غیره، میتوانند باعث آسم شود. به همین ترتیب آلودگی هوا، گرد و غبار در محل کار یا بخار مواد شیمیایی نیز میتوانند دیگر محرکهای بروز آسم باشند.
۲. آب و هوا. هوای سرد، تغییرات دما و رطوبت میتواند باعث بروز حملهی آسم شود.
۳. احساسات قوی. استرس و آسم اغلب با هم مرتبط هستند. اضطراب، گریه، فریاد، استرس، خشم، یا خندهی شدید میتوانند باعث تحریک حملهی آسم شوند.