ememai-logo-horzi
دکتر بهروز امامی

دکتر بهروز امامی

در زمینه بیماری های دستگاه تنفسی و ریوی از جمله آسم، سرطان ریه، مشکلات تنفسی، آمبولی ریه، پنومونی و سایر بیماری هایی که مرتبط با بیماری های تنفسی هستند.

از نشانه های جدی سرطان ریه چه می دانید ؟

فهرست مطالب

نشانه های سرطان ریه که باید جدی گرفته شوند !

نسبت به نشانه ها یا نشانه سرطان ریه هوشیار باشید. مطابق با گزارش انجمن سرطان امریکا، سرطان ریه به دلیل نشانه‌های ظریفی که اغلب نادیده گرفته‌ می‌شوند، می‌تواند یک قاتل خاموش باشد. حتی اگر سیگار نمی‌کشید، در برابر سرطان ریه مصون نیستید.

این بیماری ممکن است برای هر کسی رخ بدهد، بنابراین دانستن علائم خاص آن که می‌تواند به معنای گسترش سرطان در بدن باشد، حیاتی است. تشخیص به موقع هر نوع سرطانی باعث می‌شود که بهبود بیابید و سال‌های سال پس از آن زندگی کنید.

۱. سرفه‌ی خونی

هر کسی سرفه می‌کند و گاهی خلط بالا می‌آورد، به خصوص در زمان بیماری، اما خون در سرفه هرگز نباید دیده شود. حتی اگر چند قطره خون سرفه کردید، این می‌تواند نشانه‌ای بر لزوم مراجعه به پزشک باشد. خون سرفه کردن در طول زمان فقط بدتر خواهد شد.

۲. کاهش وزن بدون دلیل

از دست دادن وزن بدن معمولا اتفاق مثبتی است، اما کاهش بیش از اندازه‌ی وزن بدون این‌که تغییری در سبک زندگی رخ داده باشد، هشداری فوری مبنی بر احتمال وجود سرطان است. بدن به اندازه‌ی کافی مواد مغذی را استفاده نمی‌کند، بنابراین، شما حتی با خوردن و الگوهای تمرینی نرمال هم ممکن است وزن کم کنید.

۳. درد در استخوان‌ها

بسیاری از سرطان‌ها نهایتا به استخوان گسترش می‌یابند زیرا استخوان‌ها تقریبا به همه‌ی ارگان‌های بدن نزدیک هستند. اگر متوجه درد در باسن یا کمرتان شدید، از یک پزشک بخواهید که وضعیت سلامتی‌تان را بررسی کند. شاید مشکل از جای دیگری باشد، مثلا ممکن است مبتلا به آرتریت شده باشید، اما احتمال ابتلا به سرطان ریه نیز وجود دارد.

۴. بدتر شدن سرفه

ممکن است سرفه‌ی مزمن داشته باشید یا اخیرا سرفه کردن را شروع کرده باشید. اگر سرفه کردن‌تان دوام داشته باشد، کلینیک مایو توصیه می‌کند که به یک پزشک مراجعه کنید. این نشانه، یکی از نشانه‌های قدیمی سرطان ریه است که معمولا در مراحل اولیه‌ی بیماری بروز می‌کند. سرفه را به عنوان یک نشانه تلقی کنید و فورا آن را بررسی کنید.


بیشتر بخوانید : سرطان ریه چیست ؟ 


۵. درد سینه

هر دردی در قفسه‌ی سینه یک نگرانی برای بیماران است زیرا این قسمت از بدن قلب و ریه‌ها را در خود دارد. اگر نفس عمیق بکشید و احساس درد یا فشردگی داشتید، هر چه سریع‌تر با یک پزشک صحبت کنید. سرطان ریه می‌تواند به قفسه‌ی‌ سینه‌تان فشار وارد کند و این درد را ایجاد کند.

۶. مشکلات مزمن تنفسی

زمانی که شما به ذات‌الریه یا سایر عفونت‌های تنفسی مبتلا هستید، باید به طور کامل مشکل را رفع کنید و به طور کامل سلامتی‌تان را به‌دست بیاورید. افراد مبتلا به سرطان ریه، به مشکلات تنفسی دیگر نیز مبتلا می‌شوند، و این ناراحتی‌ها احتمالا ماه‌ها با آنها می‌ماند. پزشکان حتی ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کنند، که فقط کمی عفونت را کنترل می‌کند و ابتلا به سرطان را به یک احتمال واقعی تبدیل می‌کند.

۷. خس‌خس سینه

افراد مبتلا به سرطان ریه اغلب از خس‌خس سینه رنج می‌برند زیرا یک مانع، مزاحم جریان هوا در بدن می‌شود. در حقیقت، این خس‌خس از بین نخواهد رفت تا زمانی که یک پزشک دلیل این مشکل را تشخیص دهد. ممکن است مشکل فقط یک عفونت ساده‌ی تنفسی باشد، اما احتمال تشخیص سرطان نیز وجود دارد.

۸. خستگی مزمن

سلول‌های سرطانی، سلول‌های سالم بدن را مبتلا می‌کنند و سیستم ایمنی بدن را مجبور می‌کنند که در حالت آماده‌باش دائمی قرار بگیرد. در نتیجه، افراد مبتلا به سرطان تقریبا همیشه احساس خستگی دارند. بدن آنها می‌کوشد با سلول‌های سرطانی مهاجم مبارزه کند. قبل از این‌که مشکل خستگی‌تان بدتر شود با یک پزشک مشورت کنید.

۹. خشن شدن یا گرفتگی صدا

ریه‌های سالم به شما اجازه می‌دهند با وضوح صحبت کنید، اما بروز سرطان نفس کشیدن را دشوار می‌کند. در نتیجه ممکن است بیش‌تر طول روز صدایی خش‌دار داشته باشید. پزشک شما می‌تواند ریه‌ها، گلو و دهان‌تان را معاینه کند تا دلیل خش‌دار بودن مزمن صدای‌تان مشخص شود.


بیشتر بدانید : نمونه برداری از تومور ریه


۱۰. آلرژی فصلی

تب یونجه یا آلرژی فصلی نیز یک  نشانه سرطان ریه غیر عادی است.  وقتی افراد مبتلا به آلرژی در هوای آلوده و پر از گرده تنفس می‌کنند، سیستم ایمنی‌شان بیش از حد واکنش نشان می‌دهد. سینوس‌ها پر از خلط می‌شوند و خس‌خس کردن هم ممکن است. به هر حال این نشانه‌ها با سرطان ریه نیز مرتبط هستند. اگر علائم تب یونجه روز به روز کم‌تر نمی‌شود، هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. یک فرد حرفه‌ای می‌تواند تشخیص دهد که آیا این مشکلات واقعا یک واکنش فصلی هستند یا مشکل از جای دیگری است.

پزشکان آزمایش آلرژی روی بیمار انجام می‌دهند، تا مشخص شود که آیا بدن نسبت به مواجهه‌ی حاد با آلرژن‌های (موادی که باعث حساسیت می‌شوند) شایع، واکشن نشان می‌دهد یا خیر. اگر این آزمایش‌های آلرژی هیچ نتیجه‌ای نشان ندهند، به روش‌های دیگری متوسل می‌شوند و هرگونه مشکل داخلی موجود را مشخص می‌کنند. به عنوان مثال اشعه‌ی ایکس و ام‌آر‌آی روش‌های رایج برای بیماران هستند. این تصاویر به پزشکان اجازه می‌دهند که درون بدن را ببینند و تشخیص درستی درباره‌ی موضوع تحت بررسی بدهند.

اگر متوجه شدید که این علائم در زندگی روزمره‌تان رخ می‌دهند، با پزشک خود صادق باشید. پزشک‌تان به آسانی می‌تواند به منظور رد کردن هرگونه مشکلی، آزمایش‌های مشخصی تجویز کند. علائم با نادیده گرفتن از بین نمی‌روند، و در نتیجه ممکن است سرطان ریه در مراحل پیشرفته باشد. همیشه خودتان را تحت بررسی قرار دهید و برای کسب بهترین فرصت‌ها در یک زندگی طولانی، سالم بمانید.


بیشتر بخوانید : سی تی اسکن ریه


 

اشتراگ گذاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *