بیماری برونشکتازی چیست؟
برونشکتازی یک اختلال است که در آن آسیب به راه های هوا سبب گشاد شدن آن ها می شود و سرانجام آن ها نرم و زخم می شوند. راه های هوایی ریه لوله هایی هستند که هوا را به درون و بیرون از ریه ها منتقل می کنند.
برونشکتازی معمولا در نتیجه عفونت و سایر اختلالاتی اتفاق می افتد که به دیواره راه های هوایی آسیب می زنند و مانع از پاکسازی خلط توسط راه های هوایی می شوند. خلط یک ماده لزج است که مجاری هوا آن را تولید می کنند و به پاکسازی گرد و غبار، باکتری و سایر مواد کوچک تنفس شده کمک می کند.
نحوه عملکرد برونشکتازی
در برونشکتازی، راه های هوایی رفته رفته توانایی خود برای پاکسازی خلط را از دست می دهند. وقتی خلط نمی تواند پاک شود، سبب تولید محیطی می شود که باکتری ها بتوانند در آن رشد کنند. این امر سبب بروز عفونت های جدی و مکرر ریوی می شود. با هر عفونت، راه های هوایی بیشتر آسیب می بینند. با گذر زمان، راه های هوایی توانایی خود برای ورود و خروج هوا را از دست می دهند.
این امر سبب پیشگیری از رسیدن اکسیژن کافی به اندام های حیاتی می شود. این بیماری می تواند سبب بروز مشکلات جدی (همچون نارسایی تنفسی، آتلکتازی و نارسایی قلبی) برای سلامتی شود.
برونشکتازی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد ؟
برونشکتازی را اختلالی در نظر می گیرند که خیلی رایج نیست. طبق تخمین ها از هر ۱۰۰۰ بزرگسال در انگلستان ۱ نفر به این اختلال دچار می شود. این اختلال می تواند روی هر کسی با هر سنی تاثیر بگذارد اما علائم آن معمولا تا میانسالی شروع به رشد نمی کنند. در انگلستان در سال ۲۰۱۳_۲۰۱۴ حدود ۱۲,۰۰۰ نفر به علت برونشکتازی در بیمارستان پذیرفته شدند. اکثر این افراد بالای ۶۰ سال سن داشتند.
1 دیدگاه دربارهٔ «برونشکتازی چه نوع بیماریست ؟»
سلام سابقه آسم خفیفی داشتم مدتیه تنگ نفسم، دیروز فوق ریه فرمودند برونشکتازی کردم خیلی میترسم