سردردهای میگرنی میتواند پیشزمینه ابتلا به بیماریهای خطرناکتر باشد ؟
این عقیده وجود دارد سردردهای میگرنی باعث اتساع سرخرگهای مغزی میشود و با در نظر داشتن این فرضیه، احتمال دارد اکسیژن با یک جریان و فشار متعادل به بافت مغزی نرسد.
محققین ایتالیایی در جدیدترین پژوهش خود، این فرضیه را اساس کار قرار نهاده و به این مقوله پرداختند آیا افراد مبتلا به میگرن، بیشتر به حملات قلبی دچار میشوند یا خیر؟
این فرضیه در گذشته و در سال ۲۰۰۶ میلادی توسط محققین بوستون به یک نتیجه معنادار از لحاظ آماری رسید که افراد مبتلا به سردردهای میگرنی به همراه اورا، دچار حملات قلبی بیشتری میشوند.
بیشتر بخوانید : میگرن
ولی در افرادی که بدون اورا دچار حملات سردردهای میگرنی میشوند چه دلیل دارد ؟
در عمل مشخص شد رابطهی مستقیم و خطی بین حملات میگرنی و ابتلا به سکته قلبی در کل جامعه آماری وجود ندارد. هر چند در نتیجه این پژوهش، از لحاظ آماری به یافتههای دست پیدا کردند که ادعای محققین بوستونی را تایید میکند.
همچنین محققین با در نظر داشتن جامعه آماری کم (۱۰۰ نفر) در این پژوهش، اذعان داشتهاند این فرضیه همچنان پابرجاست آیا میتوان با قاطعیت بیان کرد هر فردی که به سردردهای میگرنی مبتلا شده، مستعد دچار شدن به حمله قلبی است یا خیر.
در حال حاضر پژوهشگران تصور میکنند سردردهای میگرنی میتواند زمینهای باشد بر ابتلا به سایر بیماریهای قلبی و عروقی. این موضوع هنوز در دست پژوهش قرار دارد و یک نظریه نیست.
آیا با جراحی میتوان سردردهای میگرنی را درمان کرد؟
در حال حاضر عمل جراحی خاصی برای تسکین سردردهای میگرنی وجود دارد. بیمار به صورت کامل بیهوش شده و جراح با یافتن پایانههای اعصاب محیطی موجود در صورت و سپس تخریب آنها، شدت و مدت زمان حملات میگرنی را کاهش میدهد. در پروسه این جراحی، جمجمه شکسته نشده و جراح با دستکاری بافتهای زیر پوست، به هدف خود میرسد.
علوم پزشکی ویسکانسین ایالات متحده ادعا میکند درصد موفقیت جراحی میگرن، بالاتر از ۷۰ درصد است. در صورتیکه محققین دیگری این ادعا را زیر سوال برده و اعتقاد دارند جراحی، عملکرد خاصی در درمان حملات میگرنی نداشته و میتوان از روشهای تسکین درد به جای این راه پرمخاطره و ریسکپذیر استفاده کرد.