تجویز نمونه برداری تیروئید برای چیست؟
بیوپسی تیروئید چیست و چرا باید بیوپسی تیروئید انجام داد ؟ ندول تیروئید به معنای توده هایی بسیار معمول در غده تیروئید (که یک غده پروانه ای شکل در جلوی گردن است) هستند، این توده ها اگر چه می توانند مشکلاتی را برای فرد بیمار به وجود بیاورند ولیکن اکثرا سرطانی نیستند.
در برخی شرایط ممکن است غده تیروئید شروع به افزایش سایز کند که پزشکان این را به عنوان گواتر نام می برند، ممکن است گواتر به درمان احتیاج داشته باشد ولی نه لزوما و البته در اغلب موارد این به معنی سرطان نیست.
پزشک قبل از تجویز بیوپسی احتمالاً برای بیمار آزمایش خون و پس از آن تصویربرداری را تجویز می کند و در صورتی که پس از پاسخ این آزمایشات و تصویربرداری ها احساس کرد بیمار نیاز به نمونه برداری تیروئید دارد آن را تجویز می کند.
در گذشته و قبل از دستیابی به روش FNA بعضا پزشک مجبور می شد تا مقدار زیادی از غده تیروئید را در حین عمل برداشته تا مطمئن شود بیمار در خطر بدخیمی قرار ندارد، این روش باعث می شد تا بیمار بعضا ملزم به مصرف دارو شده و یا با عئارض پس از آن مواجه شود، ولیکن با استفاده از روشهای پیشرفته کنونی دیگر بیماران با مسائل گذشته دست و پنجه نرم نمی کنند و نیازی به بیهوشی و جراحی برای بیوپسی و نمونه برداری ندارند
چه وقتی به بیوپسی تیروئید ( نمونه برداری تیروئید) نیاز است ؟
با اینکه بیوپسی تیروئید می تواند نشان دهنده مشکلات گواتر و یا ندول تیروئید باشد ولیکن پزشک همیشه لازم نیست تا برای کشف بیماریهای تیروئید آن را انجام دهد به طور مثال در بیماری گریوز آزمایش خون و همیچنین تصویربرداری کافی است تا دلایل کافی مبتنی بر این بیماری پیدا شود و دکتر رادیولوژی بگوید که شما دچار گریوز هستید و یا خیر.
دکتر رادیولوژی احتمالا بخواهد در مورد هر ندول تیروئید که بزرگتر از یک سانتی متر باشد بررسی لازم را انجام دهد، به خصوص اگر این ندول جامد و سفت بوده و دارای مرز مشخصی در تصویر برداری نبوده و دارای کلسیم باشد.
همین طور اگر بیمار احساس درد زیادی را در تیروئید خود می کند و تیروئید به سرعت در حال رشد است ممکن است دکتر رادیولووژی بدون وجود ندول تیروئید هم بخواهد تا نمونه برداری تیروئید و یا همان بیوپسی تیروئید انجام شود.